Kort nieuws, maart 2024

Bloesemquiz op school

VBS De Bloesem organiseert op zaterdag 16 maart haar eerste ‘bloesemquiz’ in de Kloosterstraat in Moortsele. Inschrijven per ploeg van 4 en €20 inleg via debloesemquiz@gmail.com.

Xavier Verhelst in podcast Gezond Verstand

In december berichtten we reeds over het boek De Lever van o.a. Landskouternaar professor Xavier Verhelst, specialist leverziekten bij UZ Gent.

In februari ging de podcast Gezond Verstand van het Nieuwsblad bij hem langs voor de aflevering Detoxen voor je lever, heeft dat zin? naar aanleiding van Tournée Minérale.

Je kan deze aflevering ook beluisteren op Spotify:
https://open.spotify.com/episode/2mV5d13DmoAfVcT87Btr2S

Startrunning voor beginners

Joggingclub Oosterzele legt ook dit jaar een reeks begeleide groepssessies in voor beginnende lopers. Je start als leek of ex-loper en – onder deskundige begeleiding – kan je na 10 weken 5 km in je eigen tempo aan. Dit kan op maandagavond én op donderdagavond om 19 u vanaf 8 april tot 17 juni 2024. Samenkomst aan de sporthal De Kluize waar kleedkamers en douchen beschikbaar zijn. Kostprijs = 10 euro.

Startrunning met Jogging Club Oosterzele (foto via de club)

Inschrijvingen kunnen tussen de 1° en de 2° sessie via overschrijving, formulieren ter plaatse na de 1° sessie of op de website. Wie na de sessies wil verlengen tot eind 2024 betaalt dan 15 euro. Inlichtingen: Jacques 09/362 89 90 Christine 09/362 91 61
Meer info: www.joggingcluboosterzele be.

Onderscheidingen politiemedewerkers

Tijdens de politieraad begin februari werden diverse onderscheidingen van de Belgische Nationale Orden uitgereikt aan politiemedewerkers van de politiezone Regio Rhode & Schelde. De eretekens werden toegekend aan medewerkers die hun kennis, talent, toewijding, vaardigheid en hun ideaal ten dienste stellen van de inwoners van onze zone.

Lees verder:
https://www.politie.be/5418/nieuws/onderscheidingen-uitgereikt-aan-politiemedewerkers

Steunmaatregelen aan KSA en Scouts na brand

In de nacht van zaterdag 24 op 25 februari brak brand uit in de gebouwen van de jeugdbewegingen KSA en Scouts in Achterdries. De brand werd veilig geblust. Er vielen geen gewonden. Sinds de brand nam de gemeente Oosterzele initiatieven om de betrokkenen te helpen en te informeren.

Enkele tuinen moesten gesaneerd worden voor het asbest dat er neer viel. Lees meer op:
https://www.9860.be/2024/02/steunmaatregelen-aan-ksa-en-scouts-na-brand/

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.