Het gemeentehuis

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 overlopen we de politieke actualiteit in Oosterzele.

Niet burgemeester Van Durme, maar schepen Meuleman trekt CD&V-lijst

De kogel is door de (CD&V)kerk: niet burgemeester Johan Van Durme, maar schepen Christ Meuleman zal de CD&V-lijst trekken. Die primeur kregen de leden van CD&V Oosterzele op zondag 4 februari tijdens de nieuwjaarsreceptie van de partij.

CD&V lijsttrekker Christ Meuleman met vicepremier Vincent Van Peteghem

De nieuwe lijsttrekker werd er voorgesteld door CD&V voorzitter Marc De Clercq, die zijn organisatietalent looft. Meuleman riep de burgemeester en andere mandatarissen naar voren, alsook kandidaten voor verkiezingen waaronder Danny Meersman (Landelijke Gilde) en professor voedingstechnologie Filip Van Bockstaele. Naast enkele Oost-Vlaamse parlementsleden was ook vicepremier Vincent Van Peteghem aanwezig.

Voor meer informatie: 9860.be/2024/02/christ-meuleman-trekt-cdv-lijst/

Voluit Oosterzele

De liberalen van Voluit Oosterzele hielden hun nieuwjaarsreceptie in januari in het bijzijn van eerste minister De Croo.

Groen

Op 24 februari organiseert Groen Oosterzele haar vermaard spaghettifestijn in PC Balegem, met als gast vicepremier Petra De Sutter.

Alle info op groenoosterzele.be/spaghettifestijn_met_als_gast_petra_de_sutter

#pro9860

De nieuwe partij van schepen Orville Cottentie organiseert op 24 februari een gratis fuif in Den Amb8.

Burgerbevraging Gemeentemonitor 2023

Op basis van een representatieve burgerbevraging van vorig jaar maakte Vlaanderen (Agentschap Binnenlands Bestuur) in januari 2024 de nieuwe resultaten van de Gemeentemonitor/Stadsmonitor bekend.

In vergelijking met de regio scoort Oosterzele beter in het geluksgevoel, de tevredenheid over de buurt en hebben we ook een iets beter sociaal weefsel. Ons onveiligheidsgevoel is slechts 2% tegenover 6% voor de regio Vlaamse Ardennen.

Anderzijds scoort Oosterzele slecht qua tevredenheid over de gemeentelijke diensten, zowel aan het loket als digitaal. We hebben een lagere tevredenheid over de gemeente en lager vertrouwen in het gemeentebestuur.

Kijk de cijfers zelf na op gemeente-stadsmonitor.vlaanderen.be/gemeente-vogelvlucht?gemeente=Oosterzele, zoom in op een bepaald onderwerp en vergelijk met Vlaanderen, de regio of bijvoorbeeld omliggende of vergelijkbare gemeenten.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.