Landskouter kermis met rommelmarkt, eetfestijn en miniemenkoers

In het weekend van 22 en 23 juli viert Landskouter haar kermis. Op zaterdag is er rommelmarkt, kinderanimatie en het traditioneel eetfestijn in ’t IJzeren Hekken. Op zondagochtend zijn er miniemenkoersen.

Organisator Patrick Van Damme wil Landskouter op zaterdag 22 juli omtoveren tot één grote verkoopsmarkt. Rond het IJzeren Hekken op de Rooberg waar de kermis plaatsvindt met springkasteel, visspel, ballenbad, boksbal en grijper zal er een rommelmarkt zijn.

Maar je kan dus ook vanop je eigen oprit of garage deelnemen. Voor €3 wordt je vermeld op het stratenplan dat verdeeld wordt onder de bezoekers. Schrijf je daarvoor in vóór 14 juli via gerritvandamme@hotmail.com (0475 38 15 85) of decockgerda@telenet.be (0496 18 57 79).

De rommerlmarkt, tuin- en garageverkoop startten om 8u die zaterdagmorgen en lopen tot 16u. Vanaf 10u is kunnen kinderen creatief aan de slag bij het creatief atelier van Create Nature. ’s Middags is er een optreden van het duo Halven Dans. Doorheen zijn er frieten, drank en ijsjes te verkrijgen.

Vanaf 18u is er het eetfestijn van ’t feestcomité. Frietjes met varkensstoofvlees, verse groenten en keuze uit sausjes. Volwassenen € 17, kinderen tot 12 jaar € 7 (ook keuze voor 2 frikadellen). Kaarten zijn te verkrijgen bij de bestuursleden (zie emails en telefoons eerder in het artikel).

Miniemenkoers op de Rooberg

Op zondagmorgen zijn er miniemenproeven. 8 tot 11-jarigen (U9 tot U12) rijden dan één of meerdere omlopen van 2,7 km lang de Rooberg op en via de Geraardsbergsesteenweg en Stuivenberg terug richting kerk. De organisatie is in handen van Landskouternaar Koen Beeckman, Directeur Topsport bij Cycling Vlaanderen.

Tussen 15u en 17u is zijn ook nog kindergrime, tattoos en lekkere pannenkoeken.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.