Wekelijkse ophaling oude kleren

Eind maart waren we getuige van de ophaling van de klerencontainer aan het station. Roger Da Silva komt er wekelijks om met zijn vrachtwagen. Hij werkt voor het Vlaams Inzamelcentrum Textiel (VICT) uit Zulte. Elke week treft hij gemiddeld 4 tot 5 zakken aan in deze container.

Roger Da Silva komt wekelijks onze oude kleren ophalen in Landskouter

In samenwerking met gemeenten en steden, afvalintercommunales en verschillende andere partners, plaatst VICT strategisch en veilig textielcontainers in het straatbeeld. Zo werkt VICT ook samen met de afvalintercommunale ILVA die in Oosterzele actief is. Naast het duurzaam inzamelen en vervoeren van het textiel, zorgen ze er voor dat ons textiel een tweede leven krijgt.

de vrachtwagen van VICT aan het station van Landskouter

Ook gordijnen, handdoeken en knuffels krijgen tweede leven

Voor de duidelijkheid tonen we hier nog even de instructies van de organisatie over wat er kan gedeponeerd worden in de container — en wat niet. Zo kan je ook beddengoed, gordijnen, handdoeken en knuffels een tweede leven geven.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.