De Keukentafel: nieuw pop-up restaurant

Landskouter krijgt vanaf donderdag 12 mei een pop-up restaurant. Rechtover het Aelmoeseneiebos openen de zussen Wynants De Keukentafel waar ze de lokale groenten- en bloementuin op tafel brengen.

De zussen Anna (31) en Jozefien (28) openen op 12 mei een pop-up restaurant in de ouderlijke groenten- en bloementuin: alle gasten zitten aan een lange tafel en krijgen hetzelfde 6-gangen menu voorgeschoteld. Bij goed weer staat de tafel letterlijk in de moestuin en kan je als het ware de groenten zien groeien van waar je zit.

De Keukentafel: pop-up restaurant rechtover het Aalmoeseneiebos met lekkers uit de eigen groententuin (foto De Keukentafel)

“Alles is vers en zelf geplukt” zegt Anna, Chef en tevens de oudste van de twee zussen. “Er gaat niets boven de smaak van vers geoogste biologische groenten. Vandaar dat we elke dag onze laarzen aantrekken om onze groenten dagvers te oogsten op de plukboerderij of in onze eigen moestuin. De oogst van de dag is de grootste inspiratiebron voor het menu.”

Wat vind je op het menu? Als voorgerecht staat er een gazpacho van aardbei, de allerbeste olijfolie en kamille op de kaart, vers gebakken rozemarijnbroodjes, handgemaakte pasta in’t groen en om af te sluiten een ijsje van citroentijm of een crème brulee met verse lavendel.

foto De Keukentafel

“Dit een nieuwe vorm van samen tafelen” aldus Jozefien, de gastvrouw van de zaak. “Hartelijke en authentieke bediening is voor ons veel belangrijker dan etiquette. De Keukentafel staat symbool voor het delen van lief en leed en vooral erg lekker eten met mensen die belangrijk voor je zijn. Met onze lange tafel willen we een nieuwe manier van sociaal tafelen op de markt brengen.”

De Keukentafel wil haar ecologische voetafdruk beperken en zo haar gasten inspireren een steentje bij te dagen aan een beter klimaar. Daarom kiezen Anna en Jozefien resoluut voor biologische en lokale producten, circulaire materialen, zonne- energie en een eigen waterzuiveringsysteem.

foto De Keukentafel

Onze grote droom? Ooit hopen we ons restaurant met moestuin uit te breiden tot een heuse boerderij.

De Keukentafel, Aalmoezenijestraat 1 te Landskouter. Tel. 0486 40 10 49. Email: info@de-keukentafel.com. Reserveren kan via de website https://www.de-keukentafel.com/ en gaat via Resengo. Het restaurant is ook terug te vinden op facebook en instagram.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.