Kermis Landskouter: rommelmarkt en wielercriterium

Dit weekend gaat Landskouter kermis door, met een rommelmarkt op zaterdag 24/7 en koers op zondag.

Vorig jaar kon de kermis ook doorgaan. De eerste golf van de covid-pandemie was net gaan liggen. Dit jaar zijn we hersteld van de derde golf en is het afwachten of er een vierde komt. Maar laat dat de pret niet bederven: er is terug iets te doen in ons dorp!

Affiche van de kermis van Landskouter anno 2021

Rommelmarkt op zaterdag

Zaterdagmorgen is er al vanaf 7u rommelmarkt die doorgaat tot 16u. Epicentrum is het IJzeren Hekken vooraan de Rooberg. Er zijn frieten en lollywafels te verkrijgen. Wilt u zelf deelnemen aan de markt, contacteer dan Katrien Van Der Velpen op 0474 77 69 79 of trientjevdverlpen@hotmail.com.

Wielercriterium op zondag

Op zondag 25 juli zijn er dan verschillende wielercriteria. ’s Morgens zijn de miniemen aan de beurt: vier jeugdreeksen van 8 tot 11 jarigen. Zij rijden respectievelijk 4, 6, 10 en 15 km.

Details van de jeugdreeksen via https://cycling.vlaanderen/competitie/kalender

’s Namiddags volgen de junioren om 14u. Zij zullen bijna 60 km afleggen ofwel 22 ronden op het plaatselijk parcours. Dat loopt dus van de startplaats ter hoogte van de school op de Rooberg naar omhoog richting Geraardsbergsesteenweg en via de Stuivenberg terug naar het dorp en de Rooberg. Het parcours is 2,7 km lang en telt 28 hoogtemeters.

Om 17u volgen dan eliterenners zonder contract en beloften (tot 23 jaar) voor een koers van 25 ronden over hetzelfde parcours.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.