Vaccinatie tegen corona

We zijn gestart met de vaccinatie tegen corona. Vaccinatie is de beste bescherming tegen het coronavirus en de grootste garantie om opnieuw volop van het leven te kunnen genieten. Door je te laten vaccineren draag je bij aan de groepsimmuniteit en help je de verspreiding van het virus te stoppen.

In de Eerstelijnszone Panacea, bestaande uit de gemeenten Brakel, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en de stad Zottegem zijn er twee vaccinatiecentra.

Je uitnodiging voor coronavaccinatie

Wanneer je aan de beurt bent voor de prik tegen corona, ontvang je een brief, sms of e-mail van de Vlaamse overheid. Dit is een persoonlijke uitnodiging met een voorstel van datum en uur voor jouw vaccinatie.

Je uitnodiging bevestigen kan online of telefonisch. Zodra je hebt bevestigd, ligt je afspraak vast en verwachten we je. Lukt het niet op het voorgestelde moment? Dan kan je jouw afspraak verplaatsen.

Bekijk hier een voorbeeldbrief.

Alle details over je persoonlijke uitnodiging kan je ook terugvinden in Mijn Burgerprofiel,  de verzamelplaats van al je officiële gegevens en overheidsadministratie dus ook van je vaccin.

Wil je snel op de hoogte zijn van je vaccinatie? Koppel My E-box, je digitale brievenbus van de overheid, aan “Mijn burgerprofiel”. Zo ontvang je je uitnodiging niet alleen per brief maar ook digitaal. Een groot voordeel: wanneer jouw doelgroep aan de beurt is en er eventueel lastminute vaccins beschikbaar zijn, kan je op heel korte termijn worden uitgenodigd.

Reservelijst

Via QVax kan iedereen zich online inschrijven op een elektronische reservelijst voor vaccinatie in het centrum in zijn buurt. Je kan er aangeven op welke momenten je beschikbaar bent om snel te worden opgeroepen.

Als een vaccinatiecentrum dan mensen nodig heeft om snel vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen, zal het centrum via de elektronische reservelijst van QVax automatisch de mensen met hoogste prioriteiten (bijvoorbeeld de oudste) kunnen oproepen die hebben aangegeven dan beschikbaar te zijn.

Je krijgt dan een sms en e-mail en wordt gevraagd om snel te reageren, meteen online te bevestigen dat je de vrijgekomen plaats inneemt en je naar het vaccinatiecentrum te begeven.

Je kan je hiervoor enkel online (niet telefonisch) registreren via Qvax.be.

De dag van je afspraak

Hou de uitnodigingsbrief en je bewijs van afspraak (e-ticket) goed bij en breng ze, samen met je ID-kaart en eventueel doktersbriefje, mee.

Om opstopping te vermijden, vragen we om zeker op tijd te komen en niet vroeger dan 15min voor je uur van afspraak.

Je draagt best losse kledij voor je eigen comfort. Een mondmasker is verplicht (stoffen mondmasker is niet toegestaan).

Als je ziek bent, annuleer dan de afspraak en reserveer opnieuw wanneer je genezen bent.

Hoe verloopt je vaccinatie?

Een onthaalmedewerker checkt je gegevens en maakt de afspraak voor, indien nodig, je 2de prik.

Een verpleegkundige geeft je uitleg over het vaccin en registreert je, waarna de vaccinatie volgt.

Daarna mag je een kwartiertje rusten in de wachtruimte onder toezicht van een arts. Geen bijwerkingen? Dan kan je naar huis!

Na je vaccinatie

Ook nadat je gevaccineerd bent, is het belangrijk om deze coronamaatregelen te blijven opvolgen!

De Vlaamse vaccinatieteller toont je elke dag hoeveel mensen in Vlaanderen intussen gevaccineerd zijn met 1 of 2 dosissen van een COVID-19-vaccin.

Vaccinatiecentrum Zottegem

Fuifzaal Bevegemse Vijvers
Bevegemsevijvers 1
9620 Zottegem

Wil je al eens een kijkje nemen in het vaccinatiecentrum? Bekijk hier de 360° video!

  • Kom je met de auto? Parkeren kan aan de parking van de Bevegemse Vijvers. Routebeschrijving
  • Kom je met de fiets? Er is ook een fietsparking.

Volg deze pijlen:

pijl-herzele-zEEsZ1

(text, foto en video uit vaccinatiecentrumzottegem.be)

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.