Sinterklaas rijdt door Landskouter

We berichtten eerder dat Sinterklaas niet naar het IJzeren Hekken kan komen wegens de coronacrisis. Maar Jong CD&V Oosterzele heeft hem kunnen overhalen om zich toch eens te laten zien in Oosterzele. Deze namiddag rijdt hij rond 14u30 door ons dorp.

De rondrit start in Scheldewindeke om 13u. Er rijdt een wagen voorop die met muziek zal aankondigen dat de Sint in aantocht is en er is politiebegeleiding. Sinterklaas en zijn Pieten volgen dan met een open wagen.

Ze rijden via Balegem (13u05) terug naar Scheldewindeke (13u35) en Moortsele (14u15). Via de Klooster- en Bakkerstraat zullen ze rond 14u30 aankomen in Landskouter. Daar gaat het even in de Lembergestraat, waar de stoet zich zal draaien in het Smeyersveld. Sinterklaas zet dan zijn weg verder naar Gijzenzele via de Rooberg, Geraardsbergsesteenweg en Sint-Lievensstraat.

Pieterjan Keymeulen, CD&V fractieleider in de gemeenteraad, schreef Sinterklaas aan via de rode Sint-brievenbus die CD&V schepen Elsy De Wilde liet plaatsen aan het gemeentehuis

Gijzenzele volgt rond 14u45; daarna gaat het naar Anker (15u), Oosterzele dorp (15u20) en terug naar Scheldewindeke.

Respecteer de coronamaatregelen

JONG CD&V wijst erop dat de geldende coronamaatregelen steeds gerespecteerd dienen te worden. Samenscholingen langs het parcours moeten vermeden worden. Neem een mondmasker mee en zet het op als de anderhalve meter afstand niet zou kunnen gerespecteerd worden.

Tekenwedstijd

Tot morgen 6 december loopt er trouwens een tekenwedstrijd waarmee kinderen cadeautjes kunnen winnen. De tekening moet gedeponeerd worden in de Sint-brievenbus aan het gemeentehuis van Oosterzele. Meer info en het deelnameformulier vind je op deze linkr: https://www.oosterzele.be/Home/Nieuwsluik/Bericht.aspx?id=724

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.