Wie helpt mee mondmaskers maken?

De nationale veiligheidsraad raadt aan een mondmasker te dragen wanneer er geen veilige afstand gehouden kan worden. Gemeente Oosterzele richtte een werkgroep op die het zelf maken van stoffen, herbruikbare mondmaskers coördineert. De professionele mondmaskers blijven op die manier ook voorbehouden aan de zorgwerkers. De werkgroep bestaat o.a. uit inwoners Maïke Mertens, Dieter Lumen en Evelien Roelekens.

Gemeente stelt materiaal gratis ter beschikking

Bij de keuze voor patroon en stof deed de werkgroep een beroep op medische expertise.

Omdat vele handen licht werk maken, zoekt de werkgroep nog hulp bij:
* Het verknippen van de materialen om de pakketjes te maken: dinsdag 5 mei in GC De Kluize. Breng hiervoor eigen materiaal zoals stofschaar, lat, krijt e.a. mee
* Het maken van de mondmaskers: materiaal af te halen vanaf donderdag 7 mei

Vrijwilligers kunnen zich melden via info@oosterzele.be of 09 363 83 30.

Het is ook mogelijk om te naaien in de lokalen van GC De Kluize (social distancing kan hier gegarandeerd worden); maak een afspraak via 09 363 83 30. Let wel, er zijn geen naaimachines aanwezig dus breng je eigen naaimachine mee. Gemeente Oosterzele en zijn inwoners zijn alle helpende handen alvast heel dankbaar!

Lieve Scheire is het gezicht van de campagne om mondmaskers te maken op maakjemondmasker.be

Bestelling 10.000 mondmasters

Gemeente Oosterzele plaatste ook een bestelling van 10 000 mondmaskers voor zijn inwoners vanaf 12 jaar. Die levering wordt verwacht midden mei. Hou de website en facebookpagina van Oosterzele in de gaten voor meer info over de levering en verdeling van de mondmaskters. In afwachting daarvan doet de gemeente deze oproep om maskers te maken.

Blijf de hygiënemaatregelen toepassen

Het dragen van een mondmasker is een aanvulling op de bestaande maatregelen, die nog steeds nauwkeurig moeten opgevolgd worden.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.