CD&V en N-VA niet langer in kartel

N-VA Oosterzele en CD&V Oosterzele beslissen na 14 jaar afscheid te nemen van de kartelformule. Dat kondigen de twee partijen samen aan. Het kartel wordt vanaf nu een coalitie en bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen trekken beide partijen zelfstandig naar de verkiezingen. “De beslissing werd genomen in de beste verstandhouding”, aldus Simon Lejeune en Steven Hutse, voorzitters van N-VA en CD&V Oosterzele.

Het kartel CD&V/N-VA Oosterzele ontstond naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Ook bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 en 2018 trokken beide partijen als kartel naar de verkiezingen. Het kartel is één van de laatste kartels tussen beide partijen in Vlaanderen.

Steven Hutse (voorzitter CD&V Oosterzele) en Simon Lejeune (voorzitter N-VA Oosterzele) kondigen het einde van het kartel aan met een handdruk

“Dit is een keuze van vooruitgang, trots, en duidelijkheid”, zegt Simon Lejeune, voorzitter van N-VA Oosterzele. “Vooruitgang omdat ik als voorzitter een N-VA- afdeling zie met sterke inhoudelijke ideeën. Trots omdat we een volwaardige partij zijn en dat ook willen uitdragen. En duidelijkheid voor de Oosterzelenaar die meer dan ooit zal weten wat hij aan ons heeft.”

“We hebben sedert 2006 uitstekend samengewerkt en deze beslissing zal aan die goede samenwerking niets veranderen. Daar ben ik van overtuigd”, zegt Steven Hutse, voorzitter van CD&V Oosterzele. “Ook binnen onze partij waait een nieuwe wind met frisse ideeën en een politiek die luistert met het hart en naar de mensen.”

De beslissing viel na diepgaand overleg tussen beide partijen en in de beste verstandhouding.

“We hebben een sterk bestuursakkoord en dat gaan we samen, als coalitiepartners, uitvoeren. We werken keihard verder om Oosterzele voor de Oosterzelenaren telkens beter te maken”, zeggen Lejeune en Hutse. “Dat bestuursakkoord is wat ons bindt. Dat bindmiddel is sterk verankerd en is niet weg”, besluiten Simon Lejeune en Steven Hutse, voorzitters van de N-VA en CD&V in Oosterzele.

Kartel sinds 2006, twee jaar geleden nog bevestigd

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 waren CD&V en N-VA voor de eerste keer in kartel. Jan Martens stond toen als énige N-VA’er op de kartellijst maar werd niet verkozen. Goed twee jaar geleden kondigden toenmalig voorzitters Peter Willems (CD&V) en Jo De Munter (N-VA) aan dat ze ook voor de verkiezingen van 2018 samen in kartel naar de gemeentaraadsverkiezingen trokken. Lees ons artikel van januari 2018 en tweet hieronder: https://www.landskouter.be/2018/01/cdv-en-n-va-blijven-kartel/. Het huwelijk heeft dus een goede 14 jaar standgehouden.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.