Verlichte tractorentocht

Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de Landelijke Gilde Oosterzele reed een sliert van 170 feestelijk verlichte tractoren doorheen Oosterzele.

feestelijk verlichte tractoren op de Rooberg in Landskouter

Het zijn de jongeren van de Oosterzeelse afdeling die het initiatief genomen hadden om een tractorentocht te organiseren. Op zaterdagavond 28 december, iets voor 21u, kwam de tocht vanuit Moortsele de Bakkerstraat ingereden. De stoet ging verder via de Rooberg, Geraardsbergsesteenweg en Sint-Lievensstraat naar Gijzenzele. Van daaruit reed de sliert tractoren verder tot in de Ambachtstraat, waar hij vanaf 18u was gevormd. De avond werd afgesloten met een feestje in zaal De Amb8.

Er waren 170 deelnemende voertuigen, waardoor de doortocht niet minder dan 20 minuten duurde. Het werd begeleid door de politie en er stonden signaalgevers aan de kruispunten. Sommige tractoren hadden aanhangwagens, sommigen speelden muziek en er was zelfs een dansende Kerstman.

Filmpje over de doortocht van de verlichte tractorentocht door Landskouter

Het spektakel lokte vele Landskouternaars naar buiten op een nochtans koude zaterdagavond. Het was de moeite waard! Proficiat aan de deelnemers en organisatoren – de Landelijke Gilde Oosterzele en diens voorzitter Danny Meersman. Omdat de organisatie spreekt van de “eerste” verlichte tractorentocht is dit misschien het begin van een mooie traditie tussen kerst en nieuw.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.