Omloop laat Landskouter links liggen

Jarenlang mocht Landskouter de openingskoers Omloop Het Nieuwsblad verwelkomen. Op zaterdag 2 maart laat de koers ons dorp letterlijk links liggen. Het rijdt in Moortsele rechtdoor en via De Spiegel naar Oosterzele.

De eerste koers van het wielerseizoen is traditioneel de Omloop Het Nieuwsblad. Die vertrekt in Gent en trekt dan zuidwaarts richting Vlaamse Ardennen. De officieuze start is in Gent in het Citadelpark. Daarna volgt de officiële start in Merelbeke.

Dit jaar werd het parcours vernieuwd, vooral in de finale van de koers. Die eindigt nu in Ninove, met een finale die te vergelijken is met die van de Ronde van Vlaanderen vroeger: Er zijn ook wijzigingen in de beginfase.

Geen renners op de Rooberg bij de start van het wielerseizoen dit jaar

Zo zal de koers niet meer door Landskouter rijden. Daar waar het peloton vroeger vanuit Merelbeke in Moortsele linksaf sloeg richting ons dorp, zal het op zaterdag 2 maart rechtdoor rijden en via de Van Thorenburghlaan en Spiegel naar Oosterzele dorp. Via de Groenweg en de Geraardsbergsesteenweg rijden de wielrenners verder richting Sint-Lievens-Houtem.

Geen doortocht dus dit jaar. Liefhebbers zullen naar Moortsele of Oosterzele moeten trekken om het peloton te zien passeren. De passage is voorzien om 11u50 (Moortsele) en 11u55 (Oosterzele).

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.