Groen mikt op verdubbeling zetels en wil besturen

Op haar zomeraperitief van zondag 1 juli pakte Groen Oosterzele uit met een nieuwe voorzitter. Jeroen Logghe volgt Jo Uyttendaele op, die na jaren trouwe dienst de fakkel doorgeeft aan zijn jongere collega. De partij presenteerde ook de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, toont ambitie om te besturen en mikt op een verdubbeling van haar zetels.

Sfeer was er genoeg op het zomeraperitief van Groen Oosterzele. De vorige voorzitter werd in de bloemen gezet, de nieuwe voorzitter kreeg het platform om de ambities, de speerpunten van het programma en de nieuwe lijst voor te stellen.

De kandidaten van Groen Oosterzele voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober (foto via Groen)

En Groen Oosterzele is ambitieus: “We mikken op een verdubbeling van het aantal zetels, van 2 naar 4 !” klinkt het. Groen komt met een sterk team voor de proppen, met zowel ervaren rotten als nieuwe enthousiastelingen, jonge studenten met frisse ideeën en voeling bij de jeugd, ervaren gepensioneerden met kennis van zaken, gezinnen met kinderen, … alle leeftijdsgroepen zijn vertegenwoordigd. Maar ook professioneel vinden we een interessante mix van ondernemers, ambtenaren, zelfstandigen, werknemers en kaderleden. Of zoals de nieuwe voorzitter het stelt: “Een ploeg klaar om te besturen!“

Met gemeenteraadslid Roswitha Gerbosch heeft Groen een spontane ervaren lijsttrekker met een sterk netwerk, zowel op provinciaal als gemeentelijk niveau.

Barbara Redant, voormalige frontvrouw van Groen Oosterzele ondersteunt het nieuwe geweld als lijstduwer.

Jeroen Logghe, de nieuwe voorzitter van Groen Oosterzele

Wie is Jeroen Logghe, voorzitter en tweede op de lijst?

  • Vader van drie kinderen
  • Sporten: fietsen, lopen, bergtochten, kamperen met de kindjes
  • 9 jaar geleden samen met mijn vrouw naar Oosterzele gekomen voor de landelijkheid, ruimte om met de kinderen te wandelen fietsen, vlak bij de Vlaamse Ardennen.

Geen Landskouternaars op de lijst, maar we kennen Roswitha, Barbara en Jo nog

Hieronder vindt u de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezigen. Het was ons opgevallen dat er geen huidige inwoners van Landskouter staan op de lijst van 23. Maar zoals u in de reacties op onze facebook post van hieronder kan lezen voelen zowel lijsttrekker Roswitha Gerbosch als lijstduwers Barbara Redant en Jo Uyttendaele zich nog steeds Landskouternaar.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.