Eerste korte-keten-markt in Scheldewindeke op zaterdag 23 juni

De Gemeente Oosterzele organiseert voor de eerste keer een korte-keten-markt en dat op zaterdag 23 juni op de Markt in Scheldewindeke. Tussen 10 en 17 uur kan iedereen er terecht om er te kuieren tussen de kraampjes van standhouders die hun korte-keten-producten aanbieden. Voor de sfeer en muziek zorgt zigeunerorkest Sheherazade. Een ‘springkasteel met wortelen’ maakt het leuk voor de kleinsten.

De term korte keten staat voor de rechtstreekse verkoop van lokaal geproduceerde producten aan de consument. Het kan ook gaan om verwerking van die producten. Bezoekers kunnen kennismaken met de producent of met de verwerkers van ‘nabij-producten’. Ze leren het verhaal achter de stiel, de liefde voor het vak. Bovenal verkleinen ze zo de ecologische voetafdruk.

Korte keten markt op 23 juni in Scheldewindeke

Forum voor lokale producten en producenten

Jan Martens: “Met deze korte-keten-markt wil de Gemeente Oosterzele een forum bieden aan producenten en verwerkers van lokale producten om zich voor te stellen aan het publiek. Het zijn dus allemaal producenten van, of uit de omgeving van Oosterzele. Wie bij hen koopt, onderneemt effectief actie om tot een duurzamere wereld te komen. Aardappelen uit Marokko, zouden onbetaalbaar moeten zijn. Maar ze zijn goedkoop en we staan er niet bij stil. Ondertussen vergaat ons milieu.”

Zaterdag 23 juni vinden een aantal evenementen plaats op en rond de Markt in Scheldewindeke. We willen iedereen oproepen om zich zo veel mogelijk te voet of met de fiets naar het centrum van Scheldewindeke te verplaatsen. Wie met de wagen komt, kan ook parkeren op de parking t.h.v. GC/Sporthal De Kluize. Op de Markt zelf zal er dus geen parkeergelegenheid zijn.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.