Koningsviering kaartmaatschappij

De gouden jubileumviering startte met een feestelijke receptie. Voorzitter, Antoine Heyerick, schetste de historiek van de jubilerende kaartvereniging. Hierna was burgemeester Johan Van Durme de tolk van de talrijk aanwezige parochiale en gemeentelijke overheid.

Na de receptie mochten de kaartleden en partners aanschuiven aan het gouden jubileummaal.

De voltallige kaartmaatschappij Aelmoesenijevrienden met centraal Koningin Laura De Ganck en Prins Patrick Van De Velde – winnaars van het seizoen 2017-2018 (foto via m’pij)

Secretaris, Eric Van de Vijver, bracht vooraf een beknopt verslag van het verloop van het vijftigste kaartjaar. Het werd terug een spannend jaar met op de laatste kaartavond een onverwachte ontknoping. Met slechts één punt verschil vingen de nummers één en twee van de klassering, respectievelijk Robert Van Steenberge en Laura De Ganck, hun beslissende kaartbeurt aan. Laura won, na veel wikken en wegen, haar kaartbeurt. Robert daarentegen kreeg geen voet aan de grond, zijn kaarten speelden tegen. Laura De Ganck behaalde alzo de koningstitel. Voor de titel van prins werd het een zij aan zij : Patrick  Van de Velde haalde het uiteindelijk en veroverde de titel van prins.

Koningin Laura De Ganck en Prins Patrick Van De Velde

Koningin Laura De Ganck is geboren en getogen in het naburige Moortsele. Laura evenaart met haar titel haar tweelingzus Hilda, die in 2009 kaartkoningin werd. Prins Patrick Van de Velde is een rasecht Landskouteraar. Als zoon van burgemeester Jean Van de Velde bracht hij zijn jeugd door op “het hof”, de vroegere jenerverstokerij aan de voet van de Betsberg. Zijn echtgenote Gaby kon eveneens van de hulde genieten.

Tijdens het feestmaal -waarvoor de keuken van Agathea een grote pluim verdient- werden de prijzen uitgereikt aan de tien best geplaatste kaarters.

Naar aanleiding van het vijftigjarig jubileum ontvingen alle kaartleden een waardevol geschenk. Het bestuur nam het initiatief om een bloemlezing van kaarters, koningen, feesten en kaartavonden van de voorbije vijftig jaar samen te brengen in een verzorgd foto-album. Wij zijn echt trots op het resultaat. Gaby Heyerick, echtgenote van ondervoorzitter Robert Van Steenberge, heeft ettelijke uren, zelfs dagen aan dit prachtig werkstuk besteed. Proficiat en van harte dank, Gaby !

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.