Oktober in De Kluize

Eet je stekels op! – Moquette Production & HETPALEIS

FAMILIE 5 – 99

Zondag 8 oktober 2017 om 10 uur – ontbijt mogelijk vanaf 8.30 uur (mits reservatie vooraf)

Léopold wordt naar het platteland gestuurd om een frisse neus te halen. Hij komt er terecht bij mémé Stekel, een oude dame die een hekel heeft aan kinderen en alleen woont met haar hond, Moquette. Elke ochtend kijkt mémé Stekel naar haar favoriete soap, de rest van de tijd werkt ze energiek in haar tuintje. Léopold moet haar helpen met brandnetels wieden. Maar hij hoort iemand grijnzen en… prikt zich!

“De muziek (speelgoedsynths en ukulele) alsook de bruitage gaat van het nadoen van peper en zout dat gestrooid wordt in de soep, over het geluid van pruttelende soep, afscheidskusjes en veel meer. Behalve dat scheutje liefde dat mémé aan de soep toevoegt… Liefde kent blijkbaar geen geluid. Samen zorgt dat voor een geweldige beleving, alsof een ruwe tekenfilm ter plaatse live gebracht wordt. De kinderen in de zaal smulden alvast en konden het niet laten om het geheel te voorzien van commentaar. ‘Eet je stekels op’ gaat over je angsten overwinnen en groot worden.” (14/01/2017, Bert Hertogs)

Gewapend met 2 overheadprojectors en bakken creativiteit brengen de makers het verhaal van Léopold, mémé Stekel en Moquette tot leven. Voor stoere jongens en meisjes, koene mama’s en papa’s en kranige opa’s en oma’s vanaf 5 jaar.

Tickets: 10€ (standaard, 60+), 5€ (-19, studenten), 5€ (ontbijt > 12 jaar), 3€ (ontbijt < 12 jaar)

Wat een geluk – Nele Bauwens (try-out)

CABARET

Donderdag 12 oktober 2017 om 20 uur

De hele wereld heeft kinderen. Behalve Nele Bauwens. Moet zij daarom integraal gek worden?  Of kan zij juist verlicht ademhalen? Moet zij luisteren naar haar meedogenloze vriendinnen, die nu allen twee baby’s op hun armen dragen? Moet zij de schuld geven aan haar levensgezel, die alvast is beginnen powertrainen? Of moet zij helemaal niets doen en gewoon genieten van iedere dag? Want ja, gelukkig is ze wél, Nele Bauwens. En gelukkig kunnen wij binnenkort weer naar haar prachtige, intieme, zelfgemaakte levensliedjes luisteren. Dolkomisch en doodserieus. Hilarisch en poëtisch. En buitengewoon persoonlijk.

Nele Bauwens (foto Koen Broos)

Nele was al eens te gast in De Kluize, met het succesvolle en alom geprezen ‘Ik moet beter luisteren’. Haar nieuwste worp (what’s in a name) moet in niets onderdoen voor de eerstgeborene, Neleke wordt groot …

Tickets: 12€ (standaard), 11€ (60+), 10€ (-19, studenten)

B.I.G. – Ultima Thule & Zefiro Torna

MUZIEKTHEATER

Zaterdag 14 oktober 2017 om 20 uur

Na het succesvolle en zeer ontroerende ‘NERF’, gaat Ultima Thule opnieuw in zee met Zefiro Torna om een vervolg te breien aan deze vruchtbare samenwerking. Sven Ronsijn gaat net zoals bij ‘NERF’ verder op een thema uit Ovidius’ Metamorfosen. ‘B.I.G.’ wordt een voorstelling over groeien. Eén pop, gemanipuleerd door drie acteurs. De pop groeit maar raak. Tot ze bijna niet meer beheersbaar is.

Foto Veerle Symoens

Ultima Thule is één van de huisgezelschappen van De Kluize en daar zijn we geen klein beetje fier op. Met BIG schrijft Sven Ronsijn een nieuw episch hoofdstuk bij in de annalen van Ultima Thule. Doorleefd, warm menselijk, confronterend en maatschappelijk relevant theater.

Tickets: 18€ (standaard), 17€ (60+), 16€ (-19, studenten)

Familievoorstellingen in de Kluize seizoen 2017-2018

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.