Oosterzele bezocht Oberkirch

Op vrijdagochtend 1 september vertrok een 108-koppige delegatie naar Oberkirch om er deel te nemen aan de wijnfeesten en er het 25-jarige jubileum van de verbroedering te vieren. Naast een delegatie van de Gemeente en een aantal individuele burgers, maakte ook harmonie Con Animo deel uit van het gezelschap.

Nadat begin juli 2016 het zilveren jubileum in Oosterzele werd gevierd, was het de beurt aan Oosterzele om naar Oberkirch af te zakken voor een tegenbezoek.

De officiële opening van de wijnfeesten vond vrijdagavond plaats. Op zaterdagochtend stond de officiële viering van de verbroedering op het programma. Het academisch gedeelte werd muzikaal opgeluisterd door harmonie Con Animo. Bevoegd schepen voor Jumelage Jan Martens en burgemeester Johan Van Durme namen het woord namens de Gemeente Oosterzele; oberbürgermeister Braun en oud-burgemeester en oud-minister Stächele deden dat namens Oberkirch.

Wijnfeesten in Oberkirch

De Oosterzeelse delegatie had als geschenk een canvas mee, met daarop het logo van de verbroedering, tegen een Oosterzeels landschap. De grootste ogen gooide Oosterzele echter met het bijenhotel in de vorm van het Oosterzeelse gemeentehuis. Het bijenhotel is een idee van schepen Martens, die overigens ook de technische tekening uitwerkte. Kunstsmid Roger Bockstaele uit Landskouter stond in voor het smeedwerk, GC De Kluize-medewerker Guy Vekeman (ook uit Landskouter) stond in voor het ‘vulwerk’ en de inkleuring met natuurlijke kleurstoffen. Het voltallige gezelschap was onder de indruk van het monumentaal werk.

Na de middag stonden een wandeling of een bezoek aan de toeristische highlights in de ruime regio op het programma. ’s Avonds bracht het gezelschap nog een bezoek aan de feesttent.

Op zondagochtend nam de delegatie deel aan een stadswandeling om daarna na te genieten van een afsluitend aperitiefconcert op de feestsite. Na de middag ging de bus terug huiswaarts om omstreeks 21 uur terug in Oosterzele aan te komen.

Schepen voor Jumelage Jan Martens: “Ik dank alle medereizigers voor het fijn gezelschap, het gemeentebestuur voor de organisatie en harmonie Con Animo voor zowel de muzikale als randanimatie. Tot de volgende keer en we werken verder aan de inhoudelijke verdieping van dit partnerschap.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.