Geslaagde kwis voor 1 jaar Seizoenscafé

Op vrijdag 30 juni was het exact 1 jaar geleden dat het Seizoenscafé van start ging in Landskouter, toen ook een gezellig samenzijn in het gemeenschapscentrum IJzeren Hekken net voor de grote vakantie. Dit jaar stond in het teken van de kwis “De slimste Landskouternaars ter wereld”.

Tien ploegen hadden zich ingeschreven met elk tussen de drie en vijf deelnemers. Daarmee was het IJzeren Hekken mooi gevuld. De kwis was uitgewerkt door Landskouternaar Ingrid Crabbe, waarvoor dank! Een andere Landskouternaar, Annelies Lefere, kreeg de kans om haar provençaals aperitief Vylmer voor te stellen.

Kwissen in het Seizoenscafé voor de aanvang van de zomervakantie

De kwis startte met een aantal actualiteitsvragen maar had ook een aantal praktische proeven zoals breien, kruiden rieken, kruiswoordsraadsels en schuiframen. Na een aantal “varia” vragen werd er gepauzeerd, terwijl de jury een tussenstand opmaakte. In het tweede deel was er gesmaakt onderdeel muziek herkennen en de kwis werd afgesloten met lokale vragen over de gemeente.

‘Ongespoelde Hersenen’ zijn slimste Landskouternaars!

Er waren extra punten te verdienen voor de meest originele teamnaam (winnaars de ‘IJzeren Hekkensluiters’) en het grootste leeftijdverschil binnen een team (winnaars de ‘Volgende Vraag’). De breiproef werd gewonnen door ‘Ons karretje rijdt achteruit’ van Erna Tondeleir.

Na het inleveren van de vragen en praktische proeven had de jury de handen vol met de puntentelling. De slimste Landskouternaars ter wereld werden… ‘De Ongespoelde Hersenen’, ploeg samengesteld door Jean-Pierre Fack. Zij kregen een cadeaubox van Vylmer. De ‘Propere Smeerlapkes’ van Frank Vandaele en zoon Jarno werden tweede en kregen een selectie biertjes. Op de derde plaats eindigden de ‘Snelle Weters van de Trage Wegen’ van Kris Van Heghe.

Volgend Seizoenscafé op 23 september, Moorddiner op 13 oktober

Het volgend Seizoenscafé gaat door op zaterdag 23 september. Er zijn nog niet veel details gekend, maar het bestuur publiceerde wel de volgende teaser op haar instagram account:

https://www.instagram.com/p/BWPUufEFbZ2

Op vrijdag de dertiende… oktober organiseert het Seizoenscafé een bijkomende activiteit in feestzaal Agathea. Die avond kan u lekker tafelen met uw buren, maar moet er ook een moord opgelost worden. Dit ‘Moorddiner’ wordt een leuk interactief spel met lekker eten in eigen dorp.  De winter-editie van het Seizoenscafé gaat door op zaterdag 16 december. Noteer deze data alvast in uw agenda!

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.