Geen mannenvoetbal meer in Landskouter

De mannenploeg van SK Landskouter stop er mee. Na twee 5-0 forfait nederlagen in december had de ploeg zichzelf buitenspel gezet in vierde provinciale B.

Voorzitter Marnik Van Gaver worstelt al een tijdje met de mannenploeg. Hij kwam destijds vanuit Moortsele over met een damesploeg en verkreeg bij de bond een nieuw stamnummer voor SK Ladies Landskouter. Patrick Van Damme zorgde voor de infrastructuur. Een jaar later, in het seizoen 2007-2008, startten ze ook met een herenploeg, ondanks protest uit FCE Moortsele.

SK Landskouter kwam uit in vierde provinciale, maar zou er nooit potten breken. Het verbeterde wel tot de 9e plaats in het seizoen 2010-2011, toen het in totaal 10 overwinningen en 33 punten haalde. Toen was Filiep Dejager trainer. Lees ons artikel SK Landskouter sluit het seizoen 2010/2011 in schoonheid af. Door een ruzie met voorzitter Van Gaver was ook Patrick Van Damme afgehaakt. De voorbije twee seizoenen eindigde SK telkens laatste – vorig jaar met slechts 6 punten, het slechtste resultaat in hun geschiedenis tot dan.

De resultaten van SK Landskouter in 4e provinciale B, 2007-2015

De resultaten van SK Landskouter in 4e provinciale B, 2007-2015

Dit seizoen bleven de punten helemaal uit. SK verloor soms zwaar, waaronder een 17-0 pandoering bij SK Vlierzele en twee 8-0 nederlagen, allemaal in november vorig jaar. De laatste match die het speelde was symbolisch tegen de voorlaatste in de stand, Yildiz Gent op 6 december. Bij winst kon SK aansluiten. Een Sinterklaasgeschenk zat er helaas niet in. Landskouter verloor de match met 3-2.

Artikel uit de Beiaard, toen de mannenploeg SK Landskouter in 2007 opnieuw opgestart werd

Artikel uit de Beiaard, toen de mannenploeg SK Landskouter in 2007 opnieuw opgestart werd

In de twee daaropvolgende wedstrijden tegen Kalken en Bottelare moest de ploeg forfait geven. Op de wedstrijddag verkozen een aantal spelers om een kerstmarkt te bezoeken, waardoor de ploeg niet voldoende veldbezetting haalde. Voorzitter Van Gaver moest dit seizoen al andere tegenslagen verwerken met de mannenploeg. Er waren veel gekwetsten en de ploeg was ook niet zo goed omkaderd als de Ladies uit Landskouter.

SK Landskouter had weinig voeling met ons dorp. Sommigen wezen er op dat de ploeg en spelers werden geïmporteerd uit andere gemeenten. Hoewel de evenementen zoals barbecues wel wat volk trokken, konden andere initiatieven op minder steun rekenen. Er heerst ook onzekerheid over de kantine en het veld. De kantine staat te koop en ligt op gronden verdeeld over verschillende percelen en eigenaars. Ook de ligging naast het Aelmoeseneiebos en de uiteindelijke bestemming van de velden is onzeker. Toch is het spijtig dat Landskouter opnieuw een vereniging verliest en een opportuniteit om mekaar te ontmoeten.

SK Landskouter seizoen 2015-2016, bij de aanvang van de wedstrijd tegen VS Destelbergen op 27 september 2015. Spelers uitzonderlijk in blauwe truitjes.

SK Landskouter seizoen 2015-2016, bij de aanvang van de wedstrijd tegen VS Destelbergen op 27 september 2015. Spelers uitzonderlijk in blauwe truitjes. Rechts staat voorzitter Marnik Van Gaver.

De vrouwenploeg blijft wel bestaan. SK begon opnieuw in 2006 dankzij de damesploeg die voorzitter Van Gaver volgde van Moortsele naar Landskouter. Vorig seizoen zijn ze gepromoveerd van derde naar tweede provinciale. Daar presteren ze net boven de degradatiezone. SK Ladies Landskouter speelt meestal op zaterdagavond. De volgende thuismatch is op zaterdag 13 februari om 20u op de terreinen in de Aalmoezenijestraat.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.