Impressie wandeling 18 oktober 2015

Tegen 14u sta ik aan Landskouter kerk, het is me snel duidelijk dat we een kleine overrompeling tegemoet gaan. Ik stuur hier meerdere wandelliefhebbers door naar onze verplaatste startplaats: ingang t.h.v. kapel Aelmoeseneiebos. Bij de start aldaar tel ik 105 personen, waaronder meerdere gezinnen met kids, een heel mooie groep.

Bart zal vandaag de toelichting verzorgen omtrent de problematiek van de “verdwenen” wegels, maar ook andere weetjes en beschouwingen meegeven. Een zware taak voor zo’n (te) grote groep.

Kaartje met de wandeling in Landskouter op de Dag van de Trage Wegen op 18 oktober 2015

Kaartje met de wandeling in Landskouter op de Dag van de Trage Wegen op 18 oktober 2015

We trekken het bos in langs een éénmanspad, dus 100 pers. op één lijn – trage start dus. Na een korte, mooie lus het bos uit naar de befaamde Slangenwegel. Op het eind een klein stukje privé, over de prikkeldraad waar ik een handje toesteek. Dit lukt aardig en zonder kleerscheuren.

Even over de prikkeldraad (foto Kris Van Heghe)

Even over de prikkeldraad (foto Kris Van Heghe)

De volgende draad kunnen we vlot onderdoor. We stappen via Stuivenberg naar Landkoutersteenweg. Hier ervaren we hoe gevaarlijk het is om hier (in groep) te stappen, we missen de s219 als veilige doorsteek! Bart licht dit toe.

Eindelijk de Neerstraat in, weg van het druk verkeer, richting Meerstraat waar we het bos van Natuurpunt induiken. Bart kondigt een verrassend en avontuurlijk stukje aan doorheen dit moeilijk toegankelijk natuurgebiedje. We doorkruisen dit traag maar gestaag om terug de verharde weg te bereiken t.h.v de spoorlijn. We maken een ommetje langs het Gontroodse station met zijn “Groene halte”. Het infobord bevestigt de goede keuze die we maakten om hier een actie/wandeling te realiseren. Aan het perroneinde duiken we over de gracht de bosstrook in en dra komen we opnieuw ons A’bos in.

Hier in de Meerstraat duikt de wandeling het Aelmoeseneiebos in (foto Jean-Pierre Fack)

Hier in de Meerstraat duikt de wandeling het Aelmoeseneiebos in (foto Jean-Pierre Fack)

Enkele mooie vliegen- en andere zwammen worden bewonderd. Ook Natuurpunters maken hier hun boodschap wereldkundig aan wandelgroepjes. Velen snakken nu naar een deugddoende drank en hap, we zijn bijna 2,5u onderweg. Nog even het juiste bospad naar de uitgang vinden en op de UG-site kunnen we uitrusten, met een babbel, dranken en lekkers.

Genieten was het, tijdens en na, veel positieve reacties gehoord van een dankbaar en geïnteresseerd publiek. Bijzondere dank aan Bart voor de verstrekte deskundige toelichting.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.