Nacht van de Duisternis in weekend van 10 oktober

Op 10 oktober 2015 vieren we de 20ste editie van Nacht van de Duisternis. Dan doven verschillende gemeenten de openbare verlichting voor een avond en kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht.

Met deze jaarlijkse campagne zet Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS) de impact van lichtvervuiling in de kijker.

Want er wordt te veel en verkeerd verlicht. We kunnen best met minder verlichting, zonder daarbij aan veiligheid in te boeten. Even vaak wordt de verlichting naar boven de hemel in gestraald. Met alle gevolgen van dien: te veel nachtelijke verlichting leidt tot slaapgebrek en tot gezondheidsproblemen bij mensen. Maar ook het bioritme van planten en dieren lijden eronder. Bovendien is een te fel verlichte nacht ook een enorme energieverspilling.

landskouter-site-background-Maan.jpg

De torenhaan van Landskouter bij volle maan

In Oosterzele zal net zoals vorig jaar de straatverlichting gedoofd worden in de dorpscentra en dit van vrijdagavond 9 oktober tot en met zondagnacht 11 oktober, opnieuw een XL versie dus. In Landskouter gebeurt dat in de Rooberg, Stuivenberg, Bakkerstraat, Schildershoek en deel Lembergestraat.

Meer info op bondbeterleefmilieu.be/nacht. Lees ook het bericht van de gemeente.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.