Einde KVLV Landskouter

Eind 2014 heeft KVLV Landskouter beslist om te stoppen. “Dit is een zware beslissing geweest, maar de inzet van bestuursleden en vrijwilligers was op dat ogenblik niet meer in verhouding met de opkomst”, laat het bestuur ons weten.

“Als dank naar de trouwe leden toe, hebben we alle actieve leden (inclusief de leden die de afgelopen 5 jaar nog lid waren) uitgenodigd en getrakteerd op een etentje in onze Landskouterse feestzaal Agathea”, zegt secretaris Nancy Cooreman. “De aanwezigen wisten dit wel te smaken.”

Het bestuur vergeet ook haar overleden voorzitsters en secretaresses niet en besliste om hen eens in de bloemen te zetten. Op zaterdag 23 mei werden bloemen neergelegd op het graf van deze dames en op het graf van de overleden proost Kardinaal Joos. Joos was steeds aanwezig bij de opening van de vergaderingen en dat wordt nog altijd geapprecieerd. Het is symbolisch dat de laatste publieke daad van de vereniging zich afspeelt op het kerkhof.

bloemen op het graf van Kardinaal Joos als erkenning met (vlnr) secretaris Nancy Cooreman, ex-secretaris Annie De Vos en ex-voorzitter Erna Tondeleir

bloemen op het graf van Kardinaal Joos als erkenning voor zijn steun aan de Landskouterse KVLV, met (vlnr) secretaris Nancy Cooreman, ex-secretaris Annie De Vos en ex-voorzitter Erna Tondeleir

Ex-voorzitter Erna Tondeleir ziet in het stopzetten van de KVLV activiteiten in Landskouter een bredere trend. De bloedgevers stopten noodgedwongen begin 2014, omdat het aantal donoren maar bleef dalen. De Ploegfeesten gaan dit jaar niet meer door. Andere verenigingen hebben het ook moeilijk. Als voorzitter van de Landskouterse OKRA afdeling zag Erna het ledenaantal in de laatste jaren dalen van 50 naar 30. “Een oudere generatie is aan het verdwijnen. Jonge mensen werken meestal voltijds en hebben hun eigen hobbies”, aldus Erna, die zelf 11 jaar voorzitter geweest is van de KVLV in Landskouter.

KVLV sponsort keukenblok school

Het bestuur wil ook de school bedanken omdat de KVLV steeds in de lokalen op de Rooberg samenkwam. “Wij, KVLV Landskouter, hebben steeds voor al onze activiteiten gebruik kunnen maken van het schooltje in Landskouter”, aldus secretaris Cooreman.

“Omdat we de school en directie dankbaar zijn voor deze gastvrijheid, willen we hen financieel steunen bij de renovatie van de keukenblok. Onze droom is dat in de toekomst, vrouwen van Landskouter, opnieuw mekaar willen ontmoeten en samen activiteiten doen. Onze droom is dat aan de gerenoveerde keukenblok, terug workshops van een nieuw KVLV kunnen doorgaan”, besluit de secretaris. Ondanks de tegenvallende belangstelling hoopt het bestuur dat er in de toekomst nog plaats kan zijn voor de KVLV in ons dorp.

De KVLV van Landskouter werd opgericht in 1911 en heeft dus 104 jaar bestaan.

Zie ook:

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.