Geslaagde test voor Axelle Red in De Kluize

Op woensdag 4 februari heeft Axelle Red haar nieuwe concertreeks komen testen in GC De Kluize. Dat wordt een “try out” genoemd. Op 7 februari gaat die reeks officieel van start, met in totaal 17 concerten in culturele centra in België. Die reeks eindigt in de Ancien Belgique (Brussel) op 26 maart en De Roma (Antwerpen) op 1 april. Later dit jaar volgen nog concerten in Frankrijk, Zwitserland en Canada.

beelden van het optreden van Axelle Red in De Kluize op 4 februari 2015 - foto's Jean-Pierre Fack

beelden van het optreden van Axelle Red in De Kluize op 4 februari 2015 – foto’s Jean-Pierre Fack

De concertreeks “Acoustic” ondersteunt de release van haar gelijknamig album, waar ze oude hits en nummers die hits hadden kunnen worden in andere omstandigheden in een nieuw jasje steekt, met minimaal arrangement. Zo werd de muziek ook gebracht in De Kluize. Axelle Red trad er aan met gitarist Wigbert, een achtergrondzangeres, pianist en trompettist. Het was de eerste keer dat de bijna 47-jarige Axelle Red (haar echte naam is Fabienne Demal) een trompet op het podium had. Het bracht een leuke easy listening sfeer, onder andere bij “Mon Café” waar de zangeres zelf achter de piano zat. Bij uptempo nummers zoals “Sensualité” was het de pianist die het ritme aangaf.

Het nieuwe album "Acoustic" zou binnenkort uitgebrach worden

Het nieuwe album “Acoustic” zou binnenkort uitgebracht worden

Het was een geslaagde avond voor een uitverkochte theaterzaal. Axelle Red betrok het publiek meermaals bij haar muziek door mannen en vrouwen het achtergronddeuntje te laten meezingen. Ze vertelde ook wat anekdotes en gaf achtergrond over haar nummers. Het concert duurde een kleine 2 uur.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.