SK Ladies Landskouter eindigen 2e

SK Ladies Landskouter zijn tweede geëindigd in derde provinciale B. Het was een korte competitie met slechts 7 ploegen en dus 12 wedstrijden. In de laatste match speelde SK thuis tegen leider KFC Merelbeke B om de eerste plaats, maar die match werd verloren. Na de winter wordt derde provinciale herschikt voor een tweede competitie, waarbij de beste uit beide reeksen tegen elkaar zullen spelen, zo ook de Landskouter Ladies dus.

Verlies tegen leider in laatste match

De Ladies hebben tegen de buren uit Merelbeke niet kunnen stunten. Integendeel, met een droge 1-6 bevestigde Merelbeke zijn status als winterkampioen. Met een mooie 2e plaats zien de Ladies zich, na de winterstop, in de betere reeks voetballen. Het lijdt echter geen twijfel dat veel leergeld zal betaald worden.

In de koude en op een hobbelige grasmat gaven de nummers 1 en 2 uit de reeks zich partij. Er kon enkel nog om de eer gevoetbald worden, beide ploegen waren al zeker van een plaats in de betere reeks na de winterstop.

De eerste minuten waren veelbelovend voor de Ladies. Ellen Bral werd diep gestoken, deze legde gepast terug op Annelies Lefere, haar schot werd echter gepakt door Merelbeekse goalie Nathalie Mestdagh. 5 minuten later een identieke spelfase. Terug kon Ellen alleen op de keeper afgaan, ditmaal was haar schot te zwak. Merelbeke liet zich ook niet onbetuigd. Een schot van Lisa Eker vanop rechts dwarrelde net over. Het spel ging vlot heen en weer. Luttele minuten later lukte Iris De Saeger een voorzet op Sofie De Coninck. Ook haar schot was te zwak. Bij een schot van Merelbeke op doel kon Stefanie Van Steenkiste de bal onvoldoende klemmen, bij de rebound werd hij genadeloos binnen getrapt voor de 0-1.

de Landskouter Ladies bij de start van het voetbalseizoen 2014-2015

de Landskouter Ladies bij de start van het voetbalseizoen 2014-2015

De Ladies zetten dit echter vlug recht. Een aanval waarbij Ellen de bal doorgaf aan Sofie, die Iris bediende werd door deze keurig in de verste hoek laag binnen getrapt. Halverwege de eerste helft plaatste Merelbeke terug een schot op doel, de bal week af en dwarrelde traag in doel, een opdoffer voor de Ladies deze 1-2.

Dit was ook de stand bij de rust. Een aangename partij om naar de te kijken met een toch iets vinniger en sneller Merelbeke. In de rust ging, door een misverstand, het licht uit op het plein. Kwatongen beweerden dat dit misschien ook eens letterlijk het geval voor de Ladies kon zijn.

Na ongeveer 20 minuten wachten kon weer gevoetbald worden. Terug zetten de Ladies de eerste aanval op. Het afwerken van Annelies was te zwak. Dat de Ladies op stilstaande fases kwetsbaar zijn werd luttele minuten later weer bewezen. Een vrijschop door Lisa werd achter Stef in doel gelegd voor de 1-3. Gesterkt door het feit dat de Ladies al een dergelijke achterstand opgehaald hadden, bleven ze doorzetten. Ellen zette zich op rechts goed door, ze plaatste haar schot echter onbesuisd over.

de eindstand in het vrouwenvoetbal, 3e provinciale B - Landskouter verdiendstelijk tweede

de eindstand in het vrouwenvoetbal, 3e provinciale B – Landskouter afgetekend tweede (bron: Het Nieuwblad)

Merelbeke bleef echter ook aandringen en waren efficiënter in de afwerking. Halverwege de tweede helft werd een voorzet vanop rechts goed binnen getrapt voor de 1-4. De ladies werden nu weg gezet, de 1-5 volgde al vlug en bij een mindere uittrap van Stef konden ze uiteindelijk de eindcijfers 1-6 op het bord plaatsen. Een hard werkend Landskouter moest duidelijk de meerdere erkennen in een sneller, vinniger en efficënter Merelbeke.

Na de winterstop wacht een ander verhaal. De sterkere ploegen uit beide reeksen bekampen dan elkaar. De Ladies zullen in deze wedstrijden veel leren en hopen toch enkele mooie punten te kunnen pakken.

U kan deze en andere matchverslagen van de Ladies uit Landskouter terugvinden op hun website skladieslandskouter.be, klik dan “Wedstrijden” en scroll naar onderaan.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.