Oosterzele voor tweede jaar op rij ‘gezonde gemeente’

In 2015 start Oosterzele zijn tweede jaar als ‘gezonde gemeente’. In 2014 werkte Oosterzele rond valpreventie en de noodzaak van dagelijkse beweging bij iedere Oosterzelenaar.

In 2015 zal er gewerkt worden aan ‘de fitheid in ons hoofd’. Dat zal gebeuren door het organiseren van tal van activiteiten rond depressie, zelfmoordpogingen, fit in je hoofd,… Daarbij wordt niet enkel gewerkt rond psychische problemen, zelfdoding, … Het gaat ook om geestelijke gezondheidszorg bij ouderen – de grootste doelgroep van het OCMW- bv. rond dementie. De activiteiten zullen open staan voor Oosterzelenaren van alle leeftijden. Meer info zal regelmatig te vinden zijn in het gemeentelijk infozine.

De gemeente Oosterzele haalt voor het tweede jaar op rij het label 'gezonde gemeente'

De gemeente Oosterzele haalt voor het tweede jaar op rij het label ‘gezonde gemeente’

Ondanks de hoge welvaart scoort Vlaanderen niet goed op het vlak van zelfdoding. Gemiddeld sterven in Vlaanderen jaarlijks meer dan 1.000 personen door zelfdoding. Daarmee bekleedt Vlaanderen een trieste positie in de kopgroep van Europese landen: na Finland komen bij ons het meeste zelfdodingen voor. Iedereen kent in zijn omgeving wel iemand die te kampen heeft of gehad heeft met depressie, misschien zelfs iemand die de wanhoopsdaad gesteld heeft. Dat toont aan dat deze problematiek iedereen aangaat.

Meer info over het label ‘gezonde gemeente’ op gezondegemeente.be

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.