Kort nieuws – mei 2014

SK Landskouter eindigt met overwinning

De voetbalploeg van ons dorp heeft de competitie in 4e provinciale B afgesloten met een overwinning op het veld van Wichelen. Op zondag 27 april won het er met 2-4.

De drie punten van die overwinning waren evenwel niet voldoende om zich te ontdoen van de laatste plaats, omdat ook de voorlaatste Laarne-Kalken B won. Beide ploegen tellen 25 punten uit 30 wedstrijden, maar Laarne-Kalken heeft 7 wedstrijden gewonnen en Landskouter maar 6.

de eindstand in 4e provinciale B, seizoen 2013-2014 (bron: devoetbalmarkt.be)

de eindstand in 4e provinciale B, seizoen 2013-2014 (bron: devoetbalmarkt.be)

Pin- of pukcode elektronische identiteitskaart verloren?

Soms wordt de kaart geblokkeerd bij verkeerd gebruik en beschikt de eigenaar van de  kaart niet meer over de pincode of zijn de pin- en pukcodes onvindbaar. Daarom bestaat de  mogelijkheid om een herdruk van de pin-pukcodes aan te vragen bij de gemeente waar men ingeschreven is.

De nieuwe pin- en pukcodes worden naar de dienst Burgerzaken gestuurd, die de aanvrager op de hoogte brengt. De aanvrager komt de codes persoonlijk afhalen met de eID op zak.

In 2013 waren er 220 zulke aanvragen in Oosterzele. De helft van de personen die een nieuwe code aanvroeg, kwam die nieuwe code echter niet afhalen. De gemeenteraad besliste om vanaf 1 mei een retributie van €5 in te voeren om inwoners te stimuleren hun codes beter bij te houden en zo nodeloos administratief werk te vermijden.

Een aanvraag die de burger zelf doet blijft een gratis alternatief. Het online aanvragen van pin- en pukcodes is namelijk ook mogelijk via ibz.rrn.fgov.be

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.