Burgemeester Johan Van Durme kandidaat op de Vlaamse lijst

In Oost-Vlaanderen is de CD&V klaar met de lijstvorming voor de verkiezingen van 25 mei a.s.  De CD&V opteerde daarbij in eerste instantie voor kandidaten waarvan met stelligheid kan worden gezegd dat ze het volk vertegenwoordigen. M.a.w. de partij koos voor mensen die erg goed zijn ingebed in hun lokale gemeenschap, dus voor mensen die in hun eigen regio of gemeente, veel erkenning en waardering genieten.

Dat geldt zeker en vast burgemeester Johan Van Durme, die bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 ten persoonlijke titel meer dan 3.000 Oosterzeelse kiezers wist te bekoren. Een man die ruim 32 jaar als raadslid, schepen en burgemeester zetelt in de gemeenteraad van zijn Oosterzele.

Johan Van Durme stelde zijn kandidatuur op uitdrukkelijke vraag van het voltallige Oosterzeelse CD&V-partijbestuur. Hij kreeg plaats 8 op de lijst voor het Vlaams Parlement toegewezen.

Johan Van Durme, kandidaat op de CD&V lijst voor het Vlaams Parlement

Johan Van Durme, kandidaat op de CD&V lijst voor het Vlaams Parlement

De beslissing van Johan Van Durme stoelt op zijn ambitie om de belangen van onze provincie te verdedigen. Daarbij wil hij zich inzonderheid inzetten voor de mensen van het in Brussel al te vaak vergeten Zuid-Oost-Vlaanderen. Dossiers rond veilige mobiliteit en ontsluiting, zoals bvb. de N42 (de dodenweg die Geraardsbergen verbindt met de E40), de nood aan het creëren van tewerkstelling in de regio, een degelijke begeleiding en ondersteuning van de sterke vergrijzende bevolking in dit deel van de provincie, aangenaam en gezond wonen voor iedereen, op Vlaams beleidsniveau voorwaarden creëren om de kinderopvang lokaal beter te kunnen uitbouwen zijn voor hem absolute topprioriteiten.

Johan Van Durme met zijn verliezingsslogan

Johan Van Durme met zijn verkiezingsslogan

Johan stapt naar de verkiezingen met 2 slogans:

  • “Van Durme tot Schelde”: waarmee hij – met een knipoog naar zijn eigen naam – wil aangeven dat hij gaat voor de bevolking van de ganse provincie Oost-Vlaanderen, en
  • “Stem doord8 op plaats 8”: die uiteraard refereert naar zijn achtste plaats op de CD&V-lijst.
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.