Politiezone Rhode & Schelde gaat GAS-regeling spelende kinderen aanpassen

In de zitting van 7 februari 2014 heeft het politiecollege beraadslaagd over de evaluatie van de vigerende Algemene Politieverordening met Zonale Gelding. Het politiecollege heeft zich aangesloten bij het advies van de Politiezone Regio Rhode & Schelde om de tekst van de verordening aan te passen met betrekking tot de desbetreffende bepaling rond spelende kinderen zoals recent gewijzigd in een nieuw artikel 3.2.3. betreffende de openbare veiligheid en de veilige en vlotte doorgang.

in de politiezone Rhode & Schelde leidt het protest tegen de verordening uiteindelijk tot een herziening

in de politiezone Rhode & Schelde leidt het protest tegen de verordening uiteindelijk tot een herziening (foto Nieuwsblad)

Het politiecollege zal de aangepaste tekst ter goedkeuring voorleggen in de vier gemeenteraden gedurende de maand maart. De aanpassingen van de algemene politieverordening naar aanleiding van de wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties zal in een tweede fase gebeuren en in nauw overleg met de diensten van het Parket Gent.

Inmiddels zijn de vier gemeentebesturen van deze planning in kennis gesteld teneinde alle nodige voorbereidingen te kunnen nemen (agendering gemeenteraad, eventuele bespreking in gemeenteraadscommissies, adviesaanvraag adviesraden,…).

De oppositiepartij Groen protesteerde midden januari hevig tegen de nieuwe GAS-regeling die van kracht werd in de politiezone van Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele. Ondanks verweer van de politieke meerderheden in deze gemeenten wordt er nu toch een aanpassing uitgewerkt in een werkgroep.

Michiel Van Der Heyden (Groen Oosterzele): “Wij zijn tevreden dat, ondanks fel verzet van de CD&V-N-VA meerderheid tegen de door ons voorgestelde schrapping van het verbod op de gemeenteraad van 29 januari, CD&V-N-VA nu toch bereid lijkt te zijn deze absurditeit uit de politieverordening te halen. Ons verzet zette zoden aan de dijk.”

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.