Kort nieuws september 2013

Nieuwe sociale woningen verhuurd

De sociale huisvestingsmaatschappij Merelbeekse Sociale Woningen meldt ons dat de 6 nieuwe sociale woningen op de Rooberg 34, tussen het IJzeren Hekken en het schooltje, sinds 1 augustus verhuurd zijn.

het nieuwe wooncomplex tussen het IJzeren Hekken en de school

het nieuwe wooncomplex tussen het IJzeren Hekken en de school

Er zijn vier woningen met 3 slaapkamers en twee met 2 slaapkamers. We wensen de bewoners welgekomen in Landskouter.

Moortsele kermis

Op dit moment is de kermis in Moortsele aan de gang. Maandagavond om 17u is er een reuzenstoet waar ook de Landskouterse reuzen Rie en Lea zullen in meelopen.

het kermisprogramma van Moortsele

het kermisprogramma van Moortsele

10e editie van Mega Open Air trekt 1.200-tal bezoekers

Op de tiende editie van het eendags dance festival Mega Open Air werden zo’n 1.200 à 1.300 aanwezigen geteld. Hoewel dat nog ver onder het aantal van de topeditie van 2010 ligt (toen 2.400 bezoekers) is het alvast stukken beter dan het rampjaar 2012 toen maar 800 geïnteresseerden opdaagden.

Pat Krimson, de hoofdact van dit jaar, richt zich tot het publiek op het voetbalterrein van Landskouter (foto Rob Dillen)

Pat Krimson, de hoofdact van dit jaar, richt zich tot het publiek op het voetbalterrein van Landskouter (foto Rob Dillen)

Dit jaar was er ook geen optreden, maar de aanwezigen waren zeer tevreden over de DJ’s die het bestuur had aangetrokken. De sfeer zat goed, en er zijn geen incidenten gemeld.

Sfeerverlichting in gips met KVLV

Op donderdag 19 september 2013 is er deel 1 van “sfeerverlichting in gips”. Een gezellig interieur vraagt sfeerlicht! Theelichtjes, tafellampen en hanglampen maken we zelf met gips. Gips is een dankbaar materiaal om mee te werken. Het kan puur wit of gekleurd, glad of ruw, zwaar of net zeer dun verwerkt worden.

Creatievelingen die graag met eigen creaties hun interieur aankleden, we doen appèl op jullie!

Meer details op de KVLV activiteitenkalender 2013 of bij Mieke Goeteyn, 09 362 47 80.

SK Landskouter verliest openingsmatch

SK Landskouter heeft op zondag 1 september haar openingsmatch van het nieuwe voetbalseizoen met 3-2 verloren bij Overmere.

Het speelt nog steeds in 4e provinciale B, maar de tegenstanders komen meer uit het Scheldeland en minder uit de Vlaamse Ardennen zoals vorig jaar. Balegem is verhuisd naar reeks C. Oosterzele en Gijzenzele zijn gefusioneerd: VW Gijzel Oosterzele speelt in 3e B, net als FCE Moortsele. (Schelde)Windeke speelt in 2e B.

De eerstvolgende thuismatch van SK is op zondag 8 september om 15u tegen Bavegem.

Dienst Burgerzaken maandagavond half uur vroeger open

Vanaf maandag 2 september zal dienst Burgerzaken (Bevolking en Burgerlijke Stand) geopend zijn van 17.30 tot 20 uur. Dat is een half uur vroeger dan voordien. Op deze manier wil het bestuur de wachtrijen op maandagavond verkorten en de dienstverlening aan de inwoners verder optimaliseren.

Crazy Foot Camp

FCE Moortsele organiseerde vorige week haar tweede Crazy Foot Camp, een voetbalkamp tijdens de laatste week van de grote vakantie. We namen deze foto bij het afscheid op vrijdagnamiddag.

Crazy Foot Camp - trainers en deelnemers

Crazy Foot Camp – trainers en deelnemers

Foto’s van de voorbije maand

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.