Parkconcerten Moortsele in augustus

Werchter in al zijn varianten deed het goed dit jaar, de ‘Gentse fieste’ kreunde onder een loden zon, maar ontbond zijn duivels met het vallen van de avond; Tomorrowland bevestigde zijn status als beste ‘droomvlucht’ ter wereld, Cactus prikkelde en de horeca langs onze Noordzeekust herademt, … Juli 2013 was om in te kaderen!

affiche voor de parkconcerten anno 2013

affiche voor de parkconcerten anno 2013

Echter, ‘the best is yet to come’! Koning Zomer blijft de komende maand gul zijn scepter zwaaien over het Vlaamse land. En niet in het minst in Oosterzele met heel wat lekkers op de plank, zoals de traditionele (lees: legendarische) Westernfuif van jeugdclub Pallieter, het Landskouterse Mega Open Air, de sfeervolle Baronfeesten in Balegem, de volkse kermissen in Moortsele en ‘Gijzel’. Bij de buren in Kiewit is er ook nog Pukkelpop, die van Lokeren bouwen hun eigen feestje.

Tussen dat grote geweld in serveren we u, verscholen in de rust van de pittoreske en sfeervolle pastorietuin van Moortsele, onze traditionele parkconcerten. De uitgelezen kans om in een laidback omgeving vrienden en kennissen terug te zien, nieuwe vriendschappen te smeden en, vooral, leuke en nieuwe geluiden te ontdekken. Naar goede gewoonte selecteerden we ook voor deze editie voor elk wat wils. Aftrappen doen we met een nieuwigheidje, een probeersel zeg maar. Op donderdag 8 augustus opent Jonas Winterland de editie 2013 met een ‘luisterconcert’. De Moortseelse parkconcerten zetten zoals steeds in op ontmoeting en gezelligheid, maar we durven ook een inspanning vragen van ons ‘geoefend publiek’. Op 8 augustus ligt de nadruk op ‘luisteren’, napraten kunnen we des te meer achteraf. De drie daaropvolgende donderdagen is het weer alle remmen los …

Donderdag 8 augustus 2013 20.30u.: Jonas Winterland

Onthoud die naam, is een singer-songwriter uit Leuven en een nieuwe aanwinst voor het Nederlandstalige straffe lied. Zijn songs liggen duidelijk in de traditie van grote vertellers als Bob Dylan en Leonard Cohen, maar evengoed is hij beïnvloed door Eels, dEUS en zijn favoriete schrijvers. Op zijn eigen unieke manier brengt hij intimistische en poëtische verhalen, die ontroeren en/of verwarren. Een eerste single ‘Altijd Halverwege’ deed het uitstekend op Radio 1 & Radio 2. Op het podium doet Jonas denken aan de jonge Luc De Vos, even onhandig als ontwapenend. Een troubadour met onder zijn arm niets meer dan een gitaar en een voorraad ijzersterke songs. Bart Peeters, Raymond van het Groenewoud, Stijn Meuris en vele anderen zijn al fan, nu u nog.

Donderdag 15 augustus 2013 20.30u.: The Fuel Kings, i.s.m. live in de klokke

Naar jaarlijkse gewoonte kleurt de keuze van onze bevriende muziekminnende organisatie Live in de klokke onze zomeraffiche. Ze nodigen dit jaar de Zottegemse band The Fuel Kings uit op ons podium. Deze vintage rock’n’roll band brengt vlammende up-tempo blues, jive en… rock ’n roll natuurlijk. U weze gewaarschuwd voor hun old school vibes!

Donderdag 22 augustus 2013 20.30u.: Lady Angelina

Lady Angelina is het pseudoniem van Vlaamse muzikante Trijn Janssens. In de solovoorstelling DE WOONWAGEN VAN LADY ANGELINA brengt ze een eigenzinnige mix van chanson, kleinkunst, flamenco en sprookjes.

Lady Angelina omschrijft zichzelf als stadsboerin en woonde geruime tijd in een antieke circuswoonwagen die ze eigenhandig restaureerde, een project waar ze jaren zoet mee was. In een decor van romantische woonwagenkitsch komt haar kleurrijk universum tot leven. De woonwagen overal mee naar toe sleuren behoort niet echt tot de mogelijkheden maar een projectie zorgt ervoor dat het publiek toch de sfeer opsnuift.

Ze was ook al te zien in voorstellingen van onder andere Guido Belcanto, Roland Van Campenhout, Antje De Boeck en Marc de Bel. Haar nieuwe CD Amor y Coraçon kreeg ruime mediabelangstelling met interviews op Klara, Radio 1 en 2 en de Laatste Show.

Donderdag 29 augustus 2013 20.30u.: Barefoot & The Shoes

Barefoot Lynnfield is een jonge muzikant en verhalenverteller uit Tremelo. Zolang hij zich kan herinneren schrijft hij al verhaaltjes en liedjes. Nu, nog steeds gezegend jong, creëert hij erg volwassen en unieke songs. Dit doet hij met zijn vaste band ‘The Shoes’. Samen halen ze de mosterd bij de groten der aarde zoals Pearl Jam, Led Zeppelin, The Doors, Tom Waits, Jimi Hendrix, The Tallest Man on Earth, Woven Hand, Jeff Buckley en Bob Dylan. Deze folky blues-rock laat een zinderende indruk achter, niet in het minst door Barefoot’s bijzondere stemgeluid.

Op hun conto staan festivals en in zalen zoals Dranouter, Mano Mundo, SWING Wespelaar, Ancienne Belgique Club, Marktrock, Suikerrock, de Muziekodroom, Stoemp DELUXE,Suikerrock, Bruksellive en …

Praktisch

De parkconcerten in de Moortseelse pastorietuin (achter de kerk van Moortsele, SintAntoniusplein 10, bij het erfgoedhuis) zijn nog altijd gratis en starten om 20.30 uur. ‘Den tap’ wordt naar goede gewoonte verzorgd door het Oosterzeels verenigingsleven. De opbrengst van elke pint gaat dus ‘naar een goed doel’. Redenen genoeg om niets te missen!

Voor meer info kan u terecht bij de culturele dienst in GC De Kluize, Sportstraat 3 te Oosterzele, tel. 09 363 83 30 of via cultuur@oosterzele.be

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.