Erfgoedcel en erfgoedveld denken na over de toekomst van cultureel erfgoed

De erfgoedcel Viersprong Land van Rode werkt sinds 2011 rond het cultureel erfgoed van Melle, Merelbeke, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem. Cultureel erfgoed is het geheel van tastbare en minder tastbare dingen die mensen koesteren en willen bewaren. Het gaat o.a. over oude foto’s, archiefdocumenten, museumstukken, tradities, ambachten, verhalen, dialecten … De erfgoedcel wil dit cultureel erfgoed van het Land van Rode bewaren en doet dit samen met de vele erfgoedpartners.

Erfgoedcel Vierprong Land van Rode

Nieuw erfgoedbeleidsplan 2015-2020 in de maak

Momenteel wordt gewerkt aan een nieuw beleidsplan voor de periode 2015-2020. Dit doet de erfgoedcel natuurlijk niet alleen. Erfgoedverenigingen en –liefhebbers, maar ook andere sectoren worden bij het proces betrokken. Op zaterdag 6 juli organiseert de erfgoedcel een ‘worldcafé’, een ontmoetingsmoment waar we bij een natje en een droogje nadenken over het erfgoedbeleid. Welk erfgoed is belangrijk voor de regio? Welke thema’s zijn typisch voor het Land van Rode? Wat waren de successen en wat zijn nog pijnpunten? Iedereen is welkom om mee te denken en te discussiëren. Zo schrijven we samen aan een toekomstplan voor het cultureel erfgoed van onze regio.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 6 juli, 14u tot 17u

Waar: Stokerij Van Damme, Issegem 2, 9860 Oosterzele

Meenemen: creatieve ideeën

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.