EVA Oosterzele kookt veggie voort

In het kader van Dagen zonder vlees en de Oosterzeelse milieu- en duurzaamheidsweek houdt EVA Oosterzele een smakelijke Kook-het-Voort-actie.

Kook het Voort is de nieuwste campagne van Ethisch Vegetarisch Alternatief vzw, de vereniging die vooral bekend werd door haar Donderdag Veggiedagen. Wim Ballieu, Mme Zsazsa, Dorien Knockaert en nog vele anderen gaven het startschot voor de nationale Kook het Voort-actie. Zij nodigden alvast drie personen uit aan hun tafel om bij hen veggie te komen smullen. De genodigden moeten op hun beurt dat of een ander veggie recept voortkoken aan drie andere personen. Via de facebookapplicatie Kook het Voort kan je trouwens volgen waarheen je gerecht gaat en hoeveel CO²-emissie je al uitspaarde door je iniatief.

Ethisch Vegetarisch Alternatief Oosterzele (foto  Geert Roels)

Ethisch Vegetarisch Alternatief Oosterzele (foto Geert Roels)

EVA Oosterzele gaf aan de campagne een eigen twist en turn door aan de Oosterzeelse EVA-leden te vragen om met z’n allen op 8 maart 2013 mee te koken! Ondertussen behoren burgemeester Johan Van Durme, schepen Hanna Courtijn, SVVO’er Filip Michiels, schrijver Bob Van Laerhoven, dichter Sacha Blé en nog tal van andere Oosterzelenaren tot de genodigden.

Zij ondersteunen alvast de duurzame actie: wat vaker het vlees van je menu schrappen en meer groenten en fruit eten, is niet alleen gezond voor jezelf, maar ook gezond voor de planeet. Veeteelt is namelijk één van de top drie oorzaken van elk milieuprobleem (opwarming van de aarde, ontbossing, watervervuiling, verzuring…). Zo is vleesproductie wereldwijd verantwoordelijk voor een vijfde van de uitstoot van broeikasgassen. Als alle Oost-Vlamingen één dag per week geen vlees zouden eten, dan zou dat hetzelfde CO²- resultaat hebben als 151.873 auto’s een jaar lang van de weg halen.

EVA Oosterzele hoopt alvast door de actie in een mum van tijd een duurzame, veggie boost te geven aan Oosterzele met als startdatum 8 maart, de aanloop naar een verrassend “plantaardige” lente! Wie nog wil aansluiten bij de actie, kan mailen naar oosterzele@evavzw.be of een berichtje plaatsen op facebook.com/eva.oosterzele

Taste it, like it, share it!

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.