Provinciaal kampioenschap cyclo-cross aspiranten op 21 oktober

Koen Beeckman heeft samen met het Wielercomité van Landskouter de organisatie voorgesteld van het provinciaal kampioenschap cyclo-cross voor aspiranten, dat doorgaat in Landskouter op zondag 21 oktober op de Rooberg.

Het is een dubbel kampioenschap want het wordt georganiseerd voor Oost- en West-Vlaanderen samen. Dit jaar wordt het in Oost-Vlaanderen georganiseerd. Aspiranten zijn 12 tot 14-jarigen. Zij starten na de middag en moeten aangesloten zijn bij de Wielerbond. Maar in de voormiddag mogen ook de Miniemen crossen. 8 tot 11-jarigen kunnen zich hiervoor inschrijven vanaf 10u30. Kinderen uit Landskouter met een cross- of mountainbike mogen ook deelnemen; aansluiting hoeft niet.

Koen Beeckman (links) en het Wielercomité van Landskouter die de cyclo-cross op zondag 21 oktober organiseert

Beeckman dankte het Wielercomité van Landskouter onder voorzitterschap van Patrick Van Damme voor haar inzet, het vele werk achter de schermen, ook voor de hoofdkoers van Landskouter die tijdens de juli-kermis al sinds begin jaren 80 georganiseerd wordt. Het is nu de vijfde keer dat er een cyclo-cross in Landskouter plaatsvindt, maar wel de eerste keer dat het voor Oost- en West-Vlaanderen samen georganiseerd wordt.

De partners van de organisatie zijn de Wielerbond Vlaanderen, de gemeente Oosterzele en de Vlaamse Wielerschool. Sponsors van het evenement zijn Delhaize, John Saey en Fietsen Van den Hauwe.

De inschrijvingen vinden plaats in het nieuwe gemeenschapscentrum IJzeren Hekken. Daar wordt ook gestart. Het parcours loopt naar boven op de Rooberg waar er aan de linkerkant tussen huisnummer 12 en 14 een lus gemaakt wordt op de weide, waar ook een grote tent zal staan. Op de weide wordt een brug in het parcours gebouwd door Travhydro. Het parcours loopt dan verder de Rooberg op en slaat rechtover de werven van de nieuwe woningen rechtsaf. Daar gaat het via een plankje over de beek naar de velden. Het volgt het wandelpad tot aan de bunker en gaat dan de weide in, maakt een paar lussen en komt uit op de enige weide die nog uitgeeft op de Rooberg (rechterkant), waar het aansluit op het parcours.

Hoewel het parcours grotendeels over weilanden loopt, is het lastig, maar toch verhard. Op woensdag 17 oktober om 15u wordt er verzameld aan de sporthal van Oosterzele om in groep het parcours te gaan verkennen onder begeleiding. Op de dag van het evenement zal de Rooberg afgesloten worden voor het doorgaand verkeer vanaf 9u30.

Klik op deze link voor de affiche van het evenement met de details en uren van inschrijving en koers.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.