Kort nieuws juli 2012

Er zijn nu ook foto’s van Landskouter terug te vinden in de Ergoedbank Land van Rode. De “werkgroep Landskouter” onder leiding van Antoine Heyerick met onder andere Erna Tondeleir, heeft foto’s en informatie bezorgd aan de Erfgoedcel die de databank beheert. De werkgroep had eerder al bijgedragen tot het Oosterzeels dialectenboek van professor Taeldeman. De foto’s zijn nu gedigitaliseerd en beschreven. Je kan online een kijkje nemen via deze link.

Heb je geen computer of ben je in de bibliotheek? Dan kan je via de erfgoedbankautomaat deze foto’s bekijken. Die staat immers tot eind augustus nog in de bibliotheek van Oosterzele.

de erfgoedbankautomaat van de Erfgoedcel Land van Rode: tot eind augustus nog aanwezig in de bibliotheek van Oosterzele

Kermis bij de buren

Midden augustus is het Bruisend Balegem, een tweejaarlijks familie- en muziekevenement dat dit jaar haar 10-jarig bestaan viert met onder andere Will Tura, Johan Verminnen, Sam Gooris en Christoff. Meer informatie hieronder en op www.bruisendbalegem.be.

10 jaar Bruisend Balegem

Eind augustus starten de kermissen in Gijzenzele en Moortsele. Gijzel kirmesse start vrijdag 24 augustus. Op zaterdag is er de wielerwedstrijd, zondag een optreden van Yves Segers. Klik hieronder voor het volledig programma.

het programma van Gjizel Kirmesse – meer details op http://www.gijzenzele.be/

Van 31 augustus tot 3 september is het Moortsele kermis, met reuzenstoet, kermiskoers ’tour de Moortsele’, optreden van een Johhny Cash cover band, BBQ met kinderrommelmarkt en duivenvlucht. Klik het programma hieronder voor meer details.

het programma van Moortsele kermis

Ondertussen kan je elke donderdagavond in augustus genieten van een parkconcert in de pastorijtuin van Moortsele.

Film in het bos

Uiteraard zijn er ook activiteiten in Landskouter, zoals Mega Open Air op zaterdag 18 augustus of de barbecues van SK Landskouter op zaterdag 11 en zondag 12 augustus. Meer info in de artikels die speciaal hieraan gewijd zijn.

Op vrijdag 31 augustus om 20u is er ‘Film in het bos’, een filmvoorstelling voor kinderen in het Aelmoeseneiebos, een samenwerking van Bos+ en de Gezinsbond. Vooraf inschrijven is nodig via deze link.

‘Rango’ is de ‘film in het bos’ op vrijdag 31 augustus

Op zondag 9 september zijn er de Ploegfeesten van Landskouter. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 9.30 uur: mis voor overleden landbouwers en hun familie
  • 10.30 uur: Agatheaworp aan de kerk, oude tractorenshow en optreden fanfare Voor God en Vlaanderenland
  • 11 uur: receptie in pastorietuin voor de ingeschreven deelnemers
  • 11.30 uur: aanvang culinaire wandeling door de Landskouterse velden en afsluitende souper op hof Callaert (Betsberg)
  • in de namiddag kindergrime en spelen, muzikale omlijsting en volksvermaak.

Meer info in onze september editie. In augustus komt men rond voor de kaartverkoop.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.