Landskouter Solidair

Deze week ging het snel met het nieuws rond het coronavirus. Naarmate de week vorderde werden meer en meer evenementen afgelast en donderdagavond laat kwam de federale regering met verregaande maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Terwijl we onze kwetsbaren trachten te beschermen met deze maatregelen, moeten we ook waakzaam zijn voor hun noden, zoals aankoop/levering van voedingswaren en geneesmiddelen. Deze week werd op sociale media ook opgeroepen om solidair te zijn in de strijd tegen het virus. Zie bvb. de facebook groep facebook.com/groups/verspreidsolidariteitgeenvirus waar opgeroepen wordt om zich lokaal te organiseren. Hieronder het artikel hierover op VRT Nieuws:

Klik op de foto hierboven om het artikel op vrtnws te lezen

Denk aan je kwestbare buren en ga na of ze eventueel hulp nodig hebben. Doe dit telefonisch of via een papiertje in de bus zodat ze geen extra risico tot besmetting oplopen.

Emmanuel Vermeire uit de Bakkerstraat postte reeds een oproep in de Landskouter fb groep en richtte een aparte facebook groep op, speciaal voor deze actie: Landskouter Solidair. Gebruik deze groep als je wil meewerken, hulp nodig hebt of met vragen zit.

Lees ook de laatste maatregelen en tips rond het coronavirus op de website van Oosterzele via deze directe link: https://www.oosterzele.be/Home/Nieuwsluik/Bericht.aspx?id=627.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.