Jachtincident in Stuivenberg

Eind november kreeg Robert Van Steenberge uit de Stuivenberg hagel op de borst van jagers die op het perceel rechtover zijn woning aan het jagen waren. Robert werd niet gewond, maar het had anders kunnen aflopen.

Zaterdag 23 november in de voormiddag. Een bosje in de Stuivenberg, vlak naast nummer 29, wordt uitgekamd door trakkers. Jagers staan opgesteld rond het bosje. Dat ligt op nauwelijks 50 meter van omliggende huizen.

Er vallen verschillende schoten waarvan tenminste één in de richting van van de woning van Robert, die toen in zijn voortuin aan het werken was. Hij krijgt hagel op de borst. Omdat hij een wintervest draagt en de hagel al vallende was, wordt hij niet gewond. Ook zijn vrouw hoort hagel vallen op de oprit vlakbij de garage. Zij was net thuisgekomen van boodschappen.

Robert Van Steenberge was voorbereidende werken aan het doen voor de ontkoppeling van de riolering, net achter zijn afsluiting op de perceelgrens met de buren, toen hagel van een jachtgeweer neerviel afkomstig van het perceel rechtover de straat.

De politie kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. De jagers waren toen al naar een ander perceel getrokken. Er werd evenwel geen bewijs (kogels) meer gevonden; de hagelbolletjes zijn klein en zeker in een tuin moeilijk terug te vinden. Robert is bezorgd; wat als een kleinkind hier had gestaan?

De Hubertus Vereniging Vlaanderen werd ingelicht. Dat is de belangenvereniging voor de jacht en jagers in Vlaanderen. Die lichtte op haar beurt de plaatselijke vereniging Zuid-Vlaamse Valleien in voor verdere actie. Patrick Van De Velde was niet betrokken bij de jacht. Het is zijn broer Gaetan die gebruik maakt van het jachtgebied in het noordoosten van ons dorp en het wordt soms onderverhuurd aan andere jagers.

Bosje en weide in de Stuivenberg, vlak na de eerste bocht en net buiten de bebouwde kom van Landskouter

Raadpleeg het jachtgebied in uw buurt

Op geopunt.be kan je het jachtgebied in uw buurt raadplegen. Instructies hiervoor zijn te vinden op deze webpagina: vlaanderen.be/een-jachtplan-bekijken-of-aanpassen. Zoals op het kaartje hieronder aangegeven, is enkel het centrum van Landskouter niet als jachtgebied ingekleurd. Vindt u uw woning en perceel als jachtgebied ingekleurd, dan kan u vragen om het jachtplan te wijzigen via een formulier en bewijs van eigendom, zoals beschreven op de webpagina.

Grote delen van Landskouter zijn ingekleurd als jachtgebied. Wilt u dat uw eigendom geen deel meer uitmaakt van dit jachtplan, dan kan u dit laten aanpassen
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.