Middeleeuwse vertelwandeling bij volle maan op 12/10

Na de Spaanse avond in juni maakt het Seizoenscafé zich op voor haar herfsteditie. Het wordt een middeleeuwse vertelwandeling bij volle maan. De organisatie huurt Don Fabulist in, een fantastische verteller die je meeneemt op een 4 km lange wandeling langs trage wegen in Landskouter.

De zomer was warm, soms heel warm, maar hij ligt wel achter ons. Het wordt vroeger donker. En ook dat heeft zijn charmes. Zo organiseert het Seizoenscafé voor de herfst een wandeling bij volle maan op zaterdag 12 oktober.

Don Fabulist, Ridder der Vagebonden van Het Kapersnest, neemt de groep op sleeptouw. Hij is een eigengereide en doorwinterde verteller die de oude tradities koestert.

Doorleefd en met een grillige lichaamstaal vertelt hij oersagen, legenden, mythen, sprookjes en sproken, maar ook eigen poëtische vertelsels. In een alchimie van woorden wekt hij de wonderlijke verhalen van verdoemde schrijvers tot leven. Met gebronsde stem zingt hij vergeten balladen die hij dikwijls in de geheime zwerverstaal, het Bargoens, ten berde brengt.

Kruip zelf gerust in de huid van een kabouter, nimf, trol, jonkvrouw of ridder, prins of prinses, nar, troubadour of waarzegster. Breng een lantaarn of andere sfeerlichtjes mee.

Inschrijven vóór eind september

Voor de wandeling wordt verzameld om 18u45 aan het IJzeren Hekken. Reken op een tocht van zo’n 4 km over onverwarde wegen, dus moeilijk berijdbaar met buggy’s. Onderweg wordt gestopt voor een natje/droogje en de wandeling wordt afgesloten in het IJzeren Hekken met warme soep. Wie nog honger heeft kan hotdogs bestellen.

Inschrijven kan via het inschrijfstrookje op de flyer die in Landskouter en de school wordt bedeeld en dit voor 28 september. Volwassenen betalen €10; kinderen €7.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.