Spaanse avond breekt record bezoekers Seizoenscafé

De ‘Noche Flamenca’, Spaanse avond georganiseerd door het Seizoenscafé in de Pastorietuin en Bakkerstraat op 22 juni, heeft meer dan 400 bezoekers aangetrokken. De organisatie breekt daarmee het bezoekersaantal voor de Franse (2017) en Italiaanse (2018) avonden. Het jaarlijks zomers festival in de pastorietuin was weer was top, de paella werd zeer gesmaakt. Ook het Flamenco optreden van Miel y Canela en in het bijzonder het onverwacht en improviserend optreden van de Spanjaarden Juan Sampé en zijn vriend José Moreno uit Landskouter.

Paella

De inchrijvingen voor de paella lieten al uitschijnen dat de avond een succes zou worden. In de Bakkerstraat stonden deze keer twee rijen tafels. Iedereen was tevreden over de kwaliteit van de paella. Daarnaast was er nog een kraampje met verscheidene tapas zoals gehaktballetjes in pakante tomatensaus of patatas bravas. Er was een sangria en cava bar en er werd een speciaal bier geserveerd die de passende naam “cerveza flamenca” kreeg.

https://www.instagram.com/p/BzSiJyfIck8/

Flamenco

De avond werd opgeluisterd met live flamenco muziek en optreden van de groep Miel y Canela: flamenco danseres Hilde ‘La Flaca’ Geelen werd bijgestaan door haar gitarist Pol alias ‘Pablo’.

Hilde ‘La Flaca’ en haar gitarist ‘Pablo’ vormen samen Miel y Canela

José Moreno is een Spanjaard uit Barcelona die in de Lembergestraat woont. Hij had zijn vriend Juan Sampé van La Cantera del Brujo meegenomen. Juan zit in een rolstoel maar trad met passie mee op met gitaar en zang. José drumde af en toe mee op de cajón. Dit duo was niet geprogrammeerd, maar het publiek smaakte hun verrassingsoptreden en vooral de passie en improvisatie van Juan.

https://www.instagram.com/p/BzQEZbpoStf/

Bekijk hieronder het filmpje op facebook die de sfeer van de avond goed weergeeft:

https://www.facebook.com/watch/?v=2766933799989939

Middeleeuwse wandeling bij volle maan

De volgende activiteit van het Seizoenscafé gaat door op zaterdag 12 oktober. Er wordt dan een betoverende wandeling door Landskouter georganiseerd bij volle maan, met middeleeuwse verhalen…

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.