Verkiezingen op 26 mei

Volgende week zondag zijn er verkiezingen. In oktober vorig jaar kozen we reeds voor een nieuwe gemeente- en provincieraad. Deze keer is het de beurt aan het Vlaams Parlement, de Kamer van Volksvertegenwoordigers en het Europees Parlement. Kandidaten uit de buurt zijn Elsy De Wilde (16e plaats op de CD&V lijst voor de Kamer), Roswitha Gerbosch (10e opvolger op de Groen lijst voor Vlaanderen), Filip Michiels (8e plaats op Open VLD lijst voor Vlaanderen) en Simon Lejeune (15e opvolger op de N-VA lijst voor Vlaanderen).

Op zondag 26 mei worden stemplichtigen verwacht tussen 8u ’s ochtends en 14u in het stemlokaal aangeduid op de kiesbrief. Traditioneel was dit voor de meeste Landskouternaars het schooltje op de Rooberg. Voor de eerste keer wordt de verkiezing georganiseerd in het gemeenschapscentrum IJzeren Hekken, ook op de Rooberg.

Waarvoor stemmen we?

We kiezen 27 leden voor het Vlaams Parlement. Klik de volgende link om de partijen, kandidaten en opvolgers te bekijken uit de kieskring Oost-Vlaanderen. Dit is het roze stembiljet: https://verkiezingen.fgov.be/sites/default/files/inline-files/OostVlaanderen_156848-Stembiljet_VLAAMS-PARLEMENT_LR.pdf

zo zal het stembiljet voor het Vlaams Parlement er uit zien

Er worden 20 vertegenwoordigers uit de kieskring Oost-Vlaanderen naar de federale Kamer gestuurd. Hier kan u de het wit stembiljet met alle partijen, kandidaten en opvolgers al ’s bekijken: https://verkiezingen.fgov.be/sites/default/files/inline-files/Oost_Vlaanderen_156708-Stembiljet_KAMER_LR.pdf

Tenslotte kiezen we 12 leden van het Europees Parlement. Dit is één lijst voor de gans Vlaanderen. Hier is de link om dit blauw stembiljet al ’s te bekijken: https://verkiezingen.fgov.be/sites/default/files/inline-files/Stembiljet-EU_Mechelen_N.pdf

Kandidaten uit Oosterzele

Elsy De Wilde, Landskouternaar en kersvers schepen van Oosterzele, staat op plaats 16 op de CD&V lijst voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Elsy De Wilde, 16e plaats op de CD&V lijst voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers (foto De Lobelle)

Elsy De Wilde: “Ik ben niet de persoon die graag aan de zijlijn toekijkt, maar ik pak graag de dingen aan. Vandaar mijn engagement om in de politiek te stappen. Eerst de gemeentepolitiek en nu mik ik een trapje hoger. Een van de belangrijkste factoren om deze stap te zetten is het uitbouwen van een goed netwerk binnen de politiek, een goede verbinding tussen Oosterzele en Brussel. Vandaar mijn volle steun aan de lijst CD&V, een lijst waar teamwork voorop staat. Samen met het volledige CD&V team wil ik helpen bouwen aan een realistisch beleid. Een beleid waar het gezin voorop staat! Een correct jeugdbeleid, goede en uitgebreide kinderopvang, zorg voor onze ouderen, streven voor het behouden van het pensioen,…Hiernaast wil ik zeker de zelfstandigen in onze maatschappij niet vergeten én in het bijzonder de zelfstandige land-en tuinbouwers en hun opvolgers. Deze verdienen in deze moeilijke economische tijden extra steun op elk vlak. Zij zorgen immers voor de basisbehoeften in ons bestaan: brood, groenten, vlees,…. We moeten deze mensen koesteren en ondersteunen. Indien men een realistisch beleid wil, waar geluisterd wordt naar mensen, en niet enkel degene uit het stad maar ook naar de mening van degene op het platteland? 1 antwoord: plaats 16 – CD&V Kamer”.

Roswitha Gerbosch is 10e opvolger op de Vlaamse lijst van Groen.

“Duurzaamheid en zorg voor het milieu met oog voor de toekomst zijn al jaren mijn stokpaardjes … Meng dit met inspraak, eerlijkheid, overleg en respect voor iedereen en dan is het plaatje compleet.

Roswitha Gerbosch staat als 10e opvolger voor Groen op de lijst voor het Vlaams Parlement

Na een jarenlang engagement op persoonlijk en professioneel vlak vond ik het tijd om niet langer aan de zijlijn toe te kijken. Ik wou mijn inzet laten renderen op grotere schaal en besliste in 2012 de stap te zetten naar de gemeentepolitiek. Na jaren zetelen in de gemeenteraad in Oosterzele ben ik nu nog intenser en met een meer doordachte blik bezig met alles wat er rondom ons gebeurt. Daardoor ben ik er nu nog meer van overtuigd dat het echt wel anders kan en moet!
Ik wil meewerken aan een duurzame visie die de gemeentegrenzen overschrijdt. 

Ik steun met plezier deze lijst omdat we samen geloven dat het anders kan! Ken je mij en geloof je nog steeds in mijn enthousiasme en gedrevenheid, geef me dan jouw steun.

Samen gaan we voor een menselijker, duurzamer Vlaanderen, waar iedereen telt! En daarvoor telt iedere stem, ook de jouwe (en die van je buur)!”

Simon Lejeune is 25 jaar jong en journalist van opleiding. Professioneel werkt Lejeune als communicatiemedewerker op de sociale mediakanalen van de N-VA. Op 26 mei ondersteunt hij als 15e  opvolger de Vlaamse kieslijst in Oost-Vlaanderen.

Simon Lejeune, 15e opvolger op de N-VA lijst voor het Vlaams Parlement

“In heel wat thema’s neemt de N-VA een realistische houding aan. Dat realisme wil ik mee uitdragen”, aldus Simon Lejeune. Naar aanleiding van de komende verkiezingen focust Lejeune zich op onderwijs, arbeidsmarkt en een sterk en efficiënt Vlaams beleid. Daarnaast heeft Lejeune een zwak voor thema’s met een sterk democratische inslag zoals confederalisme, de Catalaanse kwestie en het Europees beleid.

Filip Michiels staat 8e op de Open VLD lijst voor het Vlaams Parlement.

Zijn kandidatuur werd reeds uitvoerig toegelicht in ons artikel Filip Michiels kandidaat Vlaams Parlement.

Filip Michiels, 8e op Open VLD lijst Vlaams Parlement
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.