Kort nieuws, april 2019

Lezing ‘Hoe duurzaam is ons voedsel?’

GROS, ism Vorming Plus, nodigt uit voor een boeiende lezing onder de titel ‘Hoe duurzaam is ons voedsel?’ op 24 april om 20u in de bibliotheek in Scheldewindeke.

Katelijne Suetens, beleidsmedewerker van Broederlijk Delen, klaagt aan dat de Vlaamse, Belgische en Europese beleidsmakers nog steeds vasthouden aan het model van intensieve agro-industriële landbouw, en stelt daar het alternatief van agro ecologische landbouw tegenover, dat kan zorgen voor lokaal, gezond en gevarieerd voedsel en een leefbare boerenstiel.

Info en tickets: rechtstreeks bij de bib. of via www.vormingplusgent-eeklo.be ; 5 €.

Paasvieringen

‘Ons Blaadje’ is niet meer sinds dit jaar. We vonden de vieringen rond Pasen terug op de nieuwe facebookpagina van de Parochie Merelbeke-Oosterzele. Er is een verzoeningsviering in onze Sint-Agathakerk deze donderdag 11 april om 20u. Op vrijdag 19 april is er de Goede Vrijdagtocht tussen Moortsele en Landskouter (vertrek 19u). Aansluitend gebedsdienst om 20u in onze Sint-Agathakerk:

https://www.facebook.com/parochiemerelbekeoosterzele/photos/a.563783510783431/584552285373220

Beelden uit Landskouter

Bij de overgang tussen winter en zomer kan het weer lelijk doen, maar zijn er ook mooie momenten zoals deze: Landskouter badend in de zon, maar met een donkere hemel.

https://www.instagram.com/p/BvBrLVXn_zp/

Mooie collage van foto’s uit het Aelmoeseneiebos:

https://www.instagram.com/p/BvqpnblA6vr/
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.