Kaartmaatschappij Aelmoesenijevrienden gaat 52ste seizoen in

Hubert Van Wijnsberge is koning van het 51e kaartseizoen. Robert Van Steenberge is de prins van de kaartmaatschappij. Beide laureaten hebben het koningschap reeds bekleed : Hubert in 2008 en Robert in 1992. De Aelmoesenijevrienden gaan hun 52ste seizoen in met een nieuw bestuur. Er wordt teruggeblikt op de vele bestuursjaren van Antoine Heyerick (voorzitter) en André Roegiers (penningmeester).

De overwinning van Hubert is in meerdere opzichten ver-bluf-fend. Hij behaalt 177 punten op een totaal van 180 te verdienen punten. Zijn voorsprong op de tweede bedraagt 23 punten.

We kennen Hubert als een sympathieke medespeler. Hij blinkt en bloost van gezondheid, goed geboerd, letterlijk en figuurlijk bedoeld.  Naast Hubert willen we graag zijn echtgenote, Georgette Van Autreve, in de hulde betrekken.

Koning, prins en bestuur (foto Danny De Lobelle)

Robert Van Steenberge viert zijn prinstitel op zijn verjaardag. Dubbel proficiat, Robert. De nieuwe prins houdt de eer hoog van het bestuur en het kleine Landskouter. Robert kennen we allemaal als de charmante, blonde god, die traag zijn kaarten bekijkt, zijn hoofd draait, zijn mond ook. En dan gemakkelijk biedt, soms ook wat durft gokken. Wie niet waagt, niet wint. Prins Robert wordt geflankeerd door prinses Gaby Heyerick, ons allen bekend wanneer zij bijspringt bij het inschrijven of het noteren van de gewonnen punten, of als ze ons soigneert bij het vullen van de glazen.

Hierbij hoort een bijzondere dank aan de dames die maandelijks in de weer zijn om het de kaarters aangenaam te maken, een luxe in het’ Ijzeren Hekken’. Met een kleurrijk bloemstuk willen we onze dank betuigen.

Het 52e kaartjaar start op zaterdag 6 april om 19.00 u. De kaartingen van de Aelmoesenijevrienden zullen bovendien verlopen onder een gewijzigd bestuur. Antoon Van Gansberge komt het bestuur aanvullen. Echter, we nemen in het bestuur afscheid van penningmeesterAndré Roegiers en voorzitter Antoine Heyerick.

André was 28 jaar in het bestuur en droeg zorg voor het financiële luik van onze maatschappij sinds 1992. Hij werd tweemaal koning en evenveel keer prins.

Antoine maakt al deel uit van het bestuur sinds 1982. In 2001 werd hij voorzitter. Hij werd tweemaal koning en tweemaal prins. Hij was een voorbeeldig voorzitter, sprak met kracht en gezag en vooral: hij stond niet alleen in het voetlicht om ons voor te zitten, hij was voortdurend werkzaam achter de schermen … Talloze boodschappen, telefoons of mailtjes naar hier en daar, de was meenemen, de frigo’s vullen, communicatie met pers en overheid, als eerste en als laatste de deur openen en sluiten, kortom: zich verantwoordelijk voelen voor het reilen en zeilen van de kaartmaatschappij die onder zijn voorzitterschap het tot koninklijke kaartmaatschappij bracht.

Antoine en Monique, André en Erna, wij zijn jullie dankbaar voor wat jullie voor de kaartmaatschappij belangeloos gedaan hebben. Een grote: merci !

de kaartmaatschappij Aalmoesenijevrienden sloot haar 51ste seizoen in stijl af (foto Danny De Lobelle)
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.