Infoavond BIN Landskouter-Gijzenzele

Er wordt een buurt informatie netwerk (BIN) opgericht voor Landskouter en Gijzenzele. Dat zijn de enige deelgemeenten van Oosterzele die nog geen BIN hebben. Op donderdag 14 juni geeft de politie hierover toelichting in het IJzeren Hekken te Landskouter.

Na de zwarte zondagnacht van 9 april 2017 waarbij Landskouter ten prooi viel van niet minder dan 8 inbraken kwam de politie twee weken later toelichting geven in het IJzeren Hekken. Naast de stand van het onderzoek en preventietips werd het idee gelanceerd om ook in Landskouter en Gijzenzele een buurt informatie netwerk op te richten.

Een BIN is een samenwerking tussen politie en buurtbewoners die elkaar op de hoogte houden. Het telt een of meerdere coördinatoren, een mandataris van de politie en gewone leden. Verdachte handelingen worden gemeld via de 101, waarop de politie een interventieploeg ter plaatse stuurt. Die zal de situatie inschatten en zo nodig een bericht sturen naar de BIN leden via het “enoxus” netwerk die een gesproken bericht aflevert op uw vast of mobiel telefoontoestel. Minder dringende communicatie worden via de coördinator(en) naar de e-mail van de leden gestuurd.

Tim Daeze met de kaart van de politiezone en de huidige Buurt Informatie Netwerken. Landskouter en Gontrode hebben zich nog niet georganiseerd in een BIN, omliggende dorpen en wijken wel.

Inschrijven via Elsy De Wilde

We meldden eerder al dat Elsy De Wilde het BIN namens Landskouter vorm wil geven. De politie vraagt om u bij haar in te schrijven indien u de informatieavond over het BIN wilt volgen en dit ten laatste woensdag via email elsy.dewilde@gmail.com of via het telefoonnummer 0494 86 57 04. De informatieavond zelf gaat daags nadien door op donderdag 14 juni om 19u30 in het IJzeren Hekken – het gemeenschapscentrum op de Rooberg.

Uitnodiging voor de infoavond rond het BIN Landskouter/Gijzenzele

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.