Nieuwe privacyregels van start

Vandaag 25 mei gaan de nieuwe privacyregels van start met betrekking tot persoonlijke data die organisaties over u – inwoners van de Europese Unie – bijhouden. De zogenaamde “GDPR” (General Data Protection Regulation”) of “AVG” (“Algemene Verordening Gegevensbescherming”) is een Europese wetgeving die burgers een grotere bescherming biedt tegen gebruik (en misbruik) van persoonlijke informatie.

Op het eerste zich lijkt de wetgeving u niet echt te helpen, want u wordt wellicht overstelpt met e-mails van bedrijven en organisaties die u wijzen op de nieuwe regels en vragen om extra goedkeuring of uitnodigen om uw voorkeuren te bevestigen. Als u hiervoor de tijd neemt kan u bewuste keuzes maken om bijvoorbeeld minder reclame in uw inbox te krijgen of geen persoonlijke publiciteit meer te zien op websites. Als u net overwogen hebt om schoenen te kopen online, verschijnen die te pas en te onpas op andere websites die u daarna bezoekt. Denk er dus zeker over na en geef niet te snel op als u al deze administratie op u ziet afkomen.

Uw gegevens voor onze nieuwsbrief

Ook landskouter.be moet voldoen aan deze regels. Wij houden van onze abonnees op de landskouterse post hun naam en email adres bij, zodat ze maandelijks een verzameling artikels in hun inbox krijgen. U kan zich ten alle tijde uitschrijven door een mailtje te sturen naar post@landksouter.be – dat is niet veranderd. Uw gegevens worden dan definitief gewist uit ons bestand. U kan ook vragen om uw gegevens in de kijken en eventueel aan te passen als er fouten in staan. Wij geven deze persoonlijke data niet door aan derden en ze zijn veilig opgeslaan op servers in Europa.

Mocht u nog vragen hebben, aarzel niet om ons te contacteren. Deze informatie is nu ook beschikbaar in onze privacy verklaring, die u kan terugvinden op onze website landskouter.be, klik dan op privacy in het menu. Dit is de rechstreekse link: landskouter.be/privacy

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.