Trage Duisterniswandeling op 14 oktober

Op zaterdag 14 oktober is het Dag van de Trage Weg en Nacht van de Duisternis. Trage Wegen Oosterzele en Natuurpunt Oosterzele slaan daarom de handen in elkaar en organiseren met de steun van de gemeente Oosterzele een wandeling in de duisternis!

Op de Nacht van de Duisternis doven verschillende gemeenten, waaronder ook Oosterzele, de openbare verlichting voor een avond en kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht. Want er wordt te veel en verkeerd verlicht. Contante verlichting op gebouwen of op ruimtes waar niemand komt, verlichting richting de hemel, etc. met als gevolg onnodige energieverspilling en excessieve nachtelijke verlichting. Voor sommige mensen leidt dit tot slaapgebrek en gezondheidsproblemen, maar ook het bioritme van planten en dieren wordt hierdoor verstoord.

“Trage Duisterniswandeling” op de dag van de trage wegen en de nacht van de duisternis – 14 oktober 2017

Uiteraard willen we op de dag van de Trage Weg ook onze trage wegen in de kijker zetten. Daarom loopt onze wandeling langs enkele mooie wegeltjes in de buurt van Scheldewindeke. Er verdwijnen jammer genoeg nog steeds trage wegen, bijvoorbeeld door verkavelingen, landbouwers of door slecht onderhoud. Ze hebben echter vele voordelen. Zo zijn ze een veilig alternatief voor onze drukke wegen, kunnen we er in alle rust op wandelen en fietsen, en brengen ze ons dichter bij de natuur!

We vertrekken bij valavond aan het station van Scheldewindeke (voldoende parkeermogelijkheid) voor een tocht van ongeveer 6 km. Onderweg is een er een korte stop (op een mooie locatie) voor een drankje en een woordje uitleg over de vele nachtdieren die zich rond ons ophouden.

Praktisch:

Afspraak om 19u stipt aan het station van Scheldewindeke.

We wandelen een afstand van 6 km die ongeveer 2 uur zal duren. We vragen uitdrukkelijk om geen zaklamp of dergelijke mee te nemen. De organisatie zorgt voor enige verlichting waar nodig, zodat alles veilig kan verlopen. Een fluohesje is wel aangewezen!

Deelnamekost is €2 per persoon (drankje inclusief).

Inschrijven is niet verplicht, maar graag een seintje vooraf op info@natuurpuntoosterzele.be of tragewegen.oosterzele@gmail.com als je denkt deel te nemen

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.