Sinterklaas vult IJzeren Hekken voor benefiet gehandicapten

De intrede van Sinterklaas in Landskouter op zondag 4 december was een succes. Een 30-tal kinderen had zich ingeschreven. Samen met ouders, grootouders en sympathisanten telden we een 80-tal bezoekers in het IJzeren Hekken, waar de Sint de kinderen ontving en er wafels gegeten werden ten voordele van vzw Heilig Hart, een dienstverleningscentrum voor personen met een verstandelijke beperking in Bachte-Maria-Leerne. Hieronder een filmpje van de aankomst van de Sint.

De Sint is er!

Posted by Landskouter on Sunday, December 4, 2016

Daniel De Bruycker breidt zijn benefietorganisatie uit. Hij organiseert al jaren een paaseierenraap waarbij kinderen op de wei chocoladen eieren kunnen rapen en de volwassenen een hapje en drankje kunnen nuttigen voor het goede doel. Met de opbrengst kon Daniel elke jaar een kleine 1.000 EUR schenken aan een gehandicaptenzorg. Dit jaar nodigde de champetter Sinterklaas uit. Ze reden elk in een RAM pickup door het dorp; de champetter vooraan die de komst van de Sint aankondigde en de Sint achteraan met een zwarte piet. Ze hielden halt aan het IJzeren Hekken waar vele kinderen en hun ouders de heilige man opwachtten.

Sinterklaas groet de kinderen bij zijn aankomst aan 't IJzeren Hekken

Sinterklaas groet de kinderen bij zijn aankomst aan ’t IJzeren Hekken

Binnen in het gemeenschapscentrum was het gezellig druk en werden er volop wafels geserveerd. We telden niet minder dan 80 aanwezigen. De opbrengst (voorlopig geschat op een kleine €500) wordt meegenomen naar de paaseierenraap van volgende jaar en zal geschonken worden aan gehandicaptenzorg.

Hieronder nog een compilatiefilmpje:

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.