Meer inbraken in de politiezone – wees aandachtig!

Op de dag dat onze politiezone regio Rhode & Schelde onderstaand communiqué publiceerde (6 december), was er een poging tot diefstal in de Korte Lembergestraat met twee verdachte personen. De lokale recherche onderzoekt die feiten.

Normaal gezien rapporteert de politiezone zulke feiten op haar twitter account, maar de laatste diefstal die getweet werd dateert van augustus. De politie erkent dat ze minder actief communiceert — het verwijst naar een reorganisatie — maar is van plan met de BIN-coördinatoren nieuwe afspraken te maken om de informatie-uitwisseling met de bevolking te optmialiseren. In groot Oosterzele zijn er BIN of buurtinformatienetwerken in Scheldewindeke, Moortsele en Oosterzele. Voorlopig is er nog geen BIN in Landskouter of de andere deelgemeenten.

meer inbraken in de politiezone

Communiqué politiezone

De afgelopen weken worden op het grondgebied van de politiezone Regio Rhode & Schelde opnieuw meer inbraken vastgesteld. Vooral Destelbergen en Oosterzele werden door inbrekers geteisterd, maar ook in Melle en Merelbeke waren er diefstallen. De politie vraagt om waakzaam te zijn en bij het zien van verdachte gedragingen altijd onmiddellijk het noodnummer 101 te bellen.

De bestrijding van woninginbraken is één van de prioriteiten die werden opgenomen in het zonaal veiligheidsplan van de politiezone. De politie doet heel wat om het inbraakcijfer naar beneden te halen. Zo rijden er altijd minstens twee interventieploegen rond, zijn er extra patrouilles op inbraakgevoelige tijdstippen en worden anonieme voertuigen ingezet. Daarnaast voorzien wij afwezigheidstoezicht, ondersteunen wij de buurtinformatienetwerken en voorzien wij gratis diefstalpreventieadvies.

Maar ook u kan het de inbrekers een pak moeilijker maken:

  • Ook al ben je maar even weg, laat alles slotvast achter (wagen, woning, tuinhuis, garage, …). Verberg je sleutel niet in de onmiddellijke omgeving.
  • Laat een lampje branden bij afwezigheid ’s avonds, werk eventueel met een tijdschakelaar.
  • Berg waardevolle spullen op en laat ze niet in het zicht van potentiële inbrekers liggen. Kijk soms eens door de bril van de dief.
  • Laat geen mogelijke hulpmiddelen (ladder, hamer, …) slingeren in en rond de woning.
  • Geef de woning bij langdurige afwezigheid een “bewoonde” indruk. Laat de brievenbus ledigen, zorg ervoor dat de rolluiken af en toe eens worden opgetrokken.
  • Registreer uw waardevolle voorwerpen en juwelen.

In het kader van onze gezamenlijke strijd tegen de inbraken, vragen wij ook aan alle inwoners en bezoekers van onze gemeenten om bij verdachte zaken altijd onmiddellijk het noodnummer 101 te bellen!!!

Personen die meer informatie hebben over één of meerdere inbraken kunnen dit melden aan de lokale recherche van de politiezone Regio Rhode & Schelde (info@politie5418.be of 09/3637220).

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.