Dag van de Trage Weg op 16 oktober met 2e Groene Halten Wandeling

In het weekend van 15 en 16 oktober is het Dag van de Trage Weg. De vrijwilligersgroep Trage Wegen Oosterzele die verbonden is met de nationale vzw Trage Wegen organiseert op zondag 16 oktober haar tweede Groene Halten Wandeling.

In mei organiseerde de vereniging reeds een eerste wandeling langs de spoorlijn die door Oosterzele loopt, met de bedoeling de problematiek van nakende sluitingen van overwegen onder de aandacht te brengen. De NMBS wil immers een aantal overwegen sluiten en onderhandelt hierover met de gemeente. Meer details in ons artikel van april dit jaar: landskouter.be/2016/04/infrabel-stelt-visie-overwegen-oosterzele/

Foto van de vrijwilligersvereniging van hun eerste Groene Halten Wandeling

Foto van de vrijwilligersvereniging van hun eerste Groene Halten Wandeling

De wandeling vertrekt die zondag 16/10 om 13u aan het station van Gontrode. Van daar wordt de trein naar Balegem genomen en wordt er terug gewandeld via trage wegen langs de spoorlijn. Meer info op het blog van Trage Wegen Oosterzele:

tragewegenoosterzele.be/aankondiging-activiteiten/groene-halten-wandeling-2-0-op-de-dag-van-de-trage-weg-16-oktober-2016/

Open e-mail aan het gemeentebestuur

De werkgroep dringt aan bij het gemeentebestuur (en specifiek de gemeentelijke werkgroep die zich de problematiek van de trage wegen in Oosterzele aantrekt) op een stand van zaken in het trage wegen dossier. Omdat het nog geen antwoord kreeg op een vraag voor informatie van juli, publiceerde het op haar site de e-mail gericht aan schepen Meuleman en de bevoegde ambtenaar Meerpoel.

Schepen Christ Meuleman meldt ons dat zijn administratie de tijd nog niet gehad heeft om de vragen op te zoeken. De betrokken ambtenaar is immers ook bevoegd voor landbouw, milieu en noodplanning en heeft daar recent tegen een deadline moeten werken. Meuleman zegt dat de gemeentelijke werkgroep verder werkt aan haar eigen agenda en ook een initiatief neemt voor de dag van de trage weg in het weekend van 15/16 oktober. Hierover verwachten we later meer informatie. Het is duidelijk dat de vrijwilligersgroep en gemeentelijke werkgroep meer dan ooit naast elkaar aan het werken zijn.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.