Berichten uit de gemeente

Oosterzele wil hartveilige gemeente worden, het werkt samen met omliggende gemeenten over noodplanning, er werden eretitels uitgereikt, vanaf volgend weekend wordt gewerkt aan de E40 en in augustus genieten we weer van parkconcerten in Moortsele.

Oosterzele gaat voor ‘hartveilige gemeente’

De gemeenteraad ging in zitting van 22 juni een samenwerkingsovereenkomst ‘hartveilige gemeente’ aan met het project Steden en Gemeenten.

Het project ‘Steden en Gemeenten Hartveilig’ wil de overlevingskans bij mensen met een hartstilstand zo groot mogelijk maken.

hartveilig

Oosterzele voldoet aan de twee criteria om hartveilige gemeente te worden:“

  • minstens een automatische externe defibrillator (AED) op het grondgebied hebben die publiek toegankelijk is. In Oosterzele is dat aan sporthal De Kluize.
  • het engagement om de bevolking te sensibiliseren en samen met de lokale Rode Kruisafdeling opleidingen in reanimatie en AED-gebruik aan te bieden aan de bevolking en minstens 10% van de werknemers

De overeenkomst geldt telkens voor twee jaar en Oosterzele heeft alvast de intentie die telkens te verlengen.

Oosterzele, Merelbeke, Melle en Destelbergen werken samen aan noodplanning

De gemeenten Oosterzele, Destelbergen, Melle, Merelbeke (gelegen in de politiezone Rhode & Schelde) hebben alle vier een individueel gemeentelijk algemeen nood- en interventieplan (GANIP) dat kan gebruikt worden bij noodsituaties. Bij noodsituaties waar de bestaande lokale hulpverlening geen of onvoldoende hulp kan bieden omwille van het dringende, massale en/of onverwachte karakter, is het aangewezen over een back-up te kunnen beschikken.

Om dat te regelen, sluiten de vier gemeenten een samenwerkingsovereenkomst af; die bevat voornamelijk afspraken over het inzetten van personeelsleden en het ter beschikking stellen van infrastructuur. De onderlinge ondersteuning zal gebeuren met gesloten portefeuille d.w.z. dat de gemeenten of OCMW’s van de politiezone Rhode & Schelde niet onderling factureren aan elkaar maar dat de gepresteerde uren van de medewerkers die bij een noodsituatie worden opgeroepen, vergoed worden door de werkgever (gemeente of OCMW) waar ze in dienst zijn.

De samenwerkingsovereenkomst gaat voor onbepaalde duur in vanaf 1 juli 2016.

Eretitels uitegereikt

In de gemeenteraadszittingen van 27 januari en 25 mei 2016 keurde de gemeenteraad het reglement goed voor het bepalen van de voorwaarden tot de toekenning eretitel aan een lokale mandataris. Op basis van een lijst samengesteld door de commissie Algemeen Beleid en aangevuld door de leden van de gemeenteraad op 27 januari 2016 werden de mandatarissen aangeschreven die mogelijks in aanmerking kwamen om een eretitel in

De gemeenteraad kende in zitting van 22 juni volgende eretitels toe:

  1. de titel van ereschepen wordt toegekend aan:
    1. dhr. Wilfried Verspeeten
    2. mevrouw Monique Perreman
  2. de titel van erevoorzitter wordt toegekend aan:
    1. de heer Christian Gheysens
  3. de titel van ereraadslid wordt toegekend aan:
    1. de heren Jean De Wilde, Etienne De Winne, Raoul Dejonghe, Marc Fackaert, Aimée Lejeune, Paul Michiels, Daniel Minnaert, Roger Van De Sype, Johan Van Hecke
    2. mevrouw Yvette Bernaert

Deze personen worden tijdens de academische zitting van zondag 10 juli uitgenodigd om hun titel in ontvangst te nemen.

Vanaf 9 juli: heraanleg E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde

Net als vorige zomer gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op de E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde. Dit jaar pakt het agentschap de rijrichting kust aan. Alle rijstroken en de pechstrook krijgen nieuwe asfalt. Maar liefst 15 km snelweg wordt in anderhalve maand heraangelegd.

Van 9 juli tot 7 augustus werkt de aannemer 24/24 en 7/7. Voor de heraanleg van de linkerrijstrook werkt de aannemer enkel ’s nachts, waarschijnlijk in augustus. Tijdens de werken gaan het op- en afrittencomplex in Wetteren en in Merelbeke (R4) en de snelwegparking in Wetteren verschillende dagen dicht. Voor de veiligheid, geldt in beide richtingen een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Voor alle info over de werken, surf naar www.wegenenverkeer.be/Wetteren. Wie zich op de webpagina abonneert op de digitale nieuwsbrief, ontvangt alle nieuws rechtstreeks in zijn mailbox.

Parkconcerten augustus

Zoals voorgaande jaren organiseert GC De Kluize in augustus gratis parkconcerten in de pastorietuin van het Moortsele (Sint-Antoniusplein 10), telkens op donderdagavond om 20u30.

De Parkconcerten in Moortsele, augustus 2016

De Parkconcerten in Moortsele, augustus 2016

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.