Kort nieuws – juni 2014

Recente inbraken Landskouter en omgeving

Het politiekorps Rhode & Schelde meldde enkele inbraken in Landskouter en omgeving in het weekend van 24 en 25 mei. Dat doet het via haar twitter-account @Politie5418, samen met een oproep om contact op te nemen mocht iemands iets gezien hebben of iets weten.

Zo is er sprake van 3 woningdiefstallen op 24 en 25 mei in de Tramstraat, Lusbekestraat (Moortsele) en Bakkerstraat. Op 24 mei was er melding van 2 woningdiefstallen in de Lembergestraat. Er werden geen verdere gegevens meegedeeld.

Ronde van België door Landskouter

Op woensdag 28 mei reed de Ronde Van België of Baloise Belgium Tour door Landskouter, via de Geraardsbergsesteenweg komende van Melle, richting Zottegem. Hieronder een foto van André Greipel, die zaterdag 31 mei de 4e rit won van deze tour, op de Betsberg.

Lotto-Belisol wielrenner André Greipel op de Betsberg tijdens de Belgium Tour (foto @lau_vervust

Lotto-Belisol wielrenner André Greipel op de Betsberg tijdens de Belgium Tour (foto @lau_vervust

SK Landskouter – warme beenhesp op zondag 22 juni

Op zondag 22 juni organiseert SK Landskouter in haar kantine in de Aalmoezenijestraat een etentje van 11u30 tot 14u: warme beenhesp op Landskouterse wijze à volonté. Volwassenen betalen €15 – kinderen tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen.

Organisatoren vragen om vooraf te reserveren bij Marnik Van Gaver (0476 311 312) of Alex De Clercq (0496 273 183).

Sportkring Landskouter

Sportkring Landskouter

Oppositie hijst regenboogvlag tegen homofobie

De Oosterzeelse oppositie met Filip Michiels op kop blijft hardnekkig protesteren tegen de weigering van het gemeentebestuur om de regenboogvlag te hijsen op de internationale dag tegen homofobie en transfobie, ook wel IDAHOT genoemd.

Dit jaar was dat op zaterdag 17 mei. Michiels heeft toen zelf de regenboogvlag aan het gemeentehuis bevestigd (voor de foto zie het artikel van Het Laatste Nieuws). Een uur later was de vlag reeds verdwenen. Lees het volledig communiqué van Michiels, inclusief de standpunten van de andere oppositiepartijen via deze link.

Het gemeentebestuur verklaarde voorgaande jaren reeds dat ze neutraal wil blijven in deze kwestie. Daarom wil het “geen precedenten of verwachtingen creëren door officieel standpunten over sociale kwesties in te nemen”.

Programma GC De Kluize 2014-2015

Het programma van het theaterseizoen 2014-2015 in het Gemeenschapscentrum De Kluize Oosterzele is beschikbaar onder de titel “Tussentijd” via deze link. De abonnementsverkoop vindt plaats op dinsdag 3 juni van 18u tot 21u in GC De Kluize. De losse en online ticketverkoop start op 9 juni.

"Tussentijd", het programma van GC De Kluize voor het seizoen 2014-2015

“Tussentijd”, het programma van GC De Kluize voor het seizoen 2014-2015

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.