Rioleringswerken voor zuivere Molenbeek en Driesbeek

Aquafin start na het bouwverlof rioleringswerken in Oosterzele. Samen met projectpartners TMVW en het gemeentebestuur van Oosterzele zal het Vlaamse waterzuiveringsbedrijf het project “sanering Moortsele” uitvoeren. Via dit project wordt het afvalwater van 3.600 inwoners van Scheldewindeke, Moortsele en Oosterzele opgevangen. Dit vuile water komt momenteel nog ongezuiverd in de Molenbeek en de Driesbeek terecht. Na uitvoering van de rioleringswerken zal het afvalwater eerst naar de zuiveringsinstallatie van Oosterzele getransporteerd worden. Daar wordt het eerst gezuiverd vooraleer het in de beek geloosd wordt. Die zal dankzij deze werken dus weer een stukje properder worden en dat is uiteindelijk de bedoeling: zuiver water in onze waterlopen.

Aquafin is in 1990 opgericht door het Vlaamse Gewest om de rioolwaterzuiveringsinfrastructuur in Vlaanderen verder uit te bouwen, te exploiteren en te financieren

Aquafin is in 1990 opgericht door het Vlaamse Gewest om de rioolwaterzuiveringsinfrastructuur in Vlaanderen verder uit te bouwen, te exploiteren en te financieren

Om dat te realiseren zullen de projectpartners wegenis- en rioleringswerken uitvoeren in de Poel- en Vijverstraat, Vijverhoek, Rollebaan, Tramstraat, Tramplein, Moortselestraat, Van Thorenburghlaan, Ginstberg, Meerstraat, Dreef en Spiegel. “Aquafin zal een nieuwe afvalwatercollector aanleggen van de Spiegel in Scheldewindeke tot aan de Poelstraat in Merelbeke”,verduidelijkt projectmanager Wim Verhelst van Aquafin. “Daarnaast bouwen we ook twee pompstations die mee zullen instaan voor het transport van het afvalwater. We voorzien ook in de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en zullen enkele nieuwe grachten aanleggen. Onze projectpartner TMVW zal instaan voor de aanleg van een regenwatercollector van de Spiegel tot de Poelstraat, het aanpassen van bestaande grachten en de aanleg van nieuwe grachten, en de afkoppelingen van de woningen op privéterrein. De gemeente Oosterzele ten slotte maakt van de geplande werken gebruik om nieuwe fietspaden aan te leggen, de openbare verlichting te vernieuwen en het elektriciteitsnet ondergronds te brengen.”

Om de hinder tot een minimum te beperken, worden de werken gefaseerd uitgevoerd. “Er zijn 4 verschillende fasen”, verduidelijkt Wim Verhelst. “We starten de werken in de Moortselestraat, het Tramplein en de daaromliggende straten. Daarna schuiven we op naar Dreef en Spiegel. In een derde fase wordt de Van Thorenburghlaan en de Meerstraat aangepakt. De werken in Vijverstraat en Poelstraat ten slotte maken deel uit van de laatste fase. In totaal zullen de werken zo’n 24 maanden duren, al is dat natuurlijk ook een beetje afhankelijk van andere factoren zoals bijvoorbeeld de weersomstandigheden.”

Op dinsdag 27 mei organiseren de projectpartners een infoavond voor de omwonenden. Die zal doorgaan om 19.30 uur in Salons Wellington, Moortselestraat 47 te Moortsele. Op de infoavond zal het project meer in detail worden toegelicht en krijgen omwonenden kans om vragen te stellen. Uiteraard is ook de pers welkom op de infoavond.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.